Blog: Duiken op Blue Bay

op

In het weekend worden er vaak door Bo Curaçao leuke activiteiten gepland. Zodat de studenten ondanks de huidige situatie nog steeds veel van het eiland kunnen zien, zo ook vandaag! Vandaag zijn wij namelijk met een groepje van zes studenten gaan duiken bij Blue Bay bij het bedrijf Blue Bay dive.
Dive devision

Duiken bij Blue Bay Curaçao

Rond een uur of 13:00 zijn wij we vertrokken naar Blue Bay. Dit is ongeveer een half uurtje rijden vanaf ons studenten huis in Jan Thiel. Toen we aankwamen heb ik eerst lekker een duik genomen en een hapje gegeten op het strand. Ik ben erg te spreken over het gene dat ik besteld had, namelijk een flat bread met gerookte zalm. Deze was niet duur maar echt bijzonder lekker! Jammer dat je voor een biertje wel bijna net zo veel betaalt als voor een maaltijd, maar dat is een detail.

duiken-op-blue-bay-3

Voorbereiding van de duik

Om 15:00 uur hadden we afgesproken met het duikbedrijf en moesten we eerst erg veel papier werk afhandelen. Vervolgens kregen wij informatie en instructies over hoe we ons moesten gedragen in het water. Ook leerde we handgebaren, omdat je onder water natuurlijk niet kan praten. We kregen daarnaast ook voorschriften over hoe we moesten reageren in noodsituaties. Het duikpak dat we aankregen bestond uit een zwempak en een soort zwemvest met allerlei tools erop met een tank op je rug. De tank was zwaarder dan ik dacht, maar ik heb me grootgehouden tegenover de rest van de groep.

duiken-op-blue-bay-1

De introduik

Eerst hebben we in het water de dingen die we van tevoren geleerd hadden nogmaals geoefend voor de veiligheid en toen zijn we direct onder water gegaan. Ik vond het ademen door een ademapparaat erg lastig op het begin, maar dat wende wel snel. Ik mocht gelukkig in een groepje met Sannah en de andere vier mannen moesten met zijn vieren bij elkaar. Wij kregen met zijn tweetjes al vrij snel veel vrijheid om zelfstandig te zwemmen. Maar de vier mannen moesten bijna de gehele tour met zijn alle hand in hand zwemmen met een duikinstructeur erboven. Dit was erg grappig om te zien.

De bedoeling was dat je elke meter dat je naar beneden ging je oren moest klaren. Als dit niet lukte liet je een beetje lucht in je vest blazen waardoor je weer een omhoog ging. Persoonlijk had ik heel veel moeite met het klaren van mijn oren. Het frustrerende was dat mijn linkeroor super goed meewerkte, maar mijn rechteroor luisterde voor geen meter. Uiteindelijk lukte het me toch en kon ik gewoon met de rest mee. Ik wilde heel graag dieper maar in je intro duik mag je maar tot twaalf meter duiken, wij zijn tot 8,5 gekomen.

duiken-op-blue-bay-2

Fantastische eerste duikervaring op Curaçao

Toen we terug zwommen naar de kant zag ik een hele rare vis die in eerste instantie leek op een soort kreeft. Wanneer ik dichterbij kwam zag ik dat het heel iets anders was. De duikinstructeur zwom erop af en zorgde dat hij dicht bij het beestje in de buurt kwam. Op dat moment klapte die een soort vinder vleugels uit. De instructeur zei dat hij dat deed om zijn vijanden af te schrikken. Ook zei hij dat deze vis zelden voor komt en dat we van geluk mochten spreken dat wij hem gezien hadden.

Uiteindelijk toen ik het water uitkwam was ik vastberaden om mijn Padi te gaan halen en deze mening werd gedeeld door de hele groep. Het was een fantastische ervaring die ik iedereen aanraad om een keer te doen. Als afsluiting hebben we met zijn alle nog een biertje gedronken op het strand tijdens de zonsondergang waarna we richting huis zijn gegaan. Ik kijk terug op een superleuke dag vol met leuke momenten. Wil je nou ook de ervaring van Desi zien? Klik dan op deze link:

Vlog duiken Desi