Speciale voorwaarden tijdens corona periode

op

Speciale voorwaarden die gelden in deze corona tijd

Aanvullende op onze corona blog met de huidige updates willen we jullie op deze manier informeren over de speciale voorwaarden die gelden voor de bemiddeling van Bo Curaçao tijdens deze corona tijd (september 2020 en februari 2021 periode) en informeren over de speciale voorwaarden die verhuurders van o.a. huisvesting en vervoer hanteren.

Speciale voorwaarden bemiddelingskosten Bo Curaçao

Normaliter betaal je onze bemiddelingskosten op het moment dat er een stagematch heeft plaatsgevonden (zie algemene voorwaarden). We snappen dat op dit moment het voor vele van jullie onzeker voelt om de volledige kosten van de bemiddeling te voldoen op het moment van de match. Wij bieden dan ook tijdelijk aan om de helft van de bemiddelingskosten op het moment van een stagematch te voldoen en de resterende helft twee weken voor vertrek.

Daarnaast krijgen we vaak de vraag: ‘wat als ik door corona ineens niet meer naar Curaçao kan komen’ of ‘wat als ik al op Curaçao ben en ik moet door corona noodgedwongen terug naar Nederland’?

Daar willen we jullie ook antwoord op geven, wat heeft dit voor gevolgen o.a. op je financiën en contract die je bent aangegeven met je huisvesting en vervoersaanbieder?

Wat als je niet meer door corona naar Curaçao kunt komen?

We willen hierbij verduidelijken dat wanneer Curaçao door Nederland op code oranje wordt gezet of andersom, dit geen reden is dat je niet meer stage kunt komen lopen op Curaçao.
Bij een code oranje mogen namelijk Nederlandse studenten die stage gaan lopen op Curaçao nog wel richting Curaçao komen om hun stage te beginnen. Wanneer het luchtruim echter dicht gaat, is dit een andere situatie. Dan is het niet meer mogelijk om stage te komen lopen op Curaçao. Nederlandse studenten mogen Curaçao niet
meer in reizen.

Wanneer dit het geval is:
- Hoef je de tweede helft van de bemiddelingskosten van Bo Curaçao niet meer te voldoen.
- Dan krijg je je borg terug van de huisvesting en wordt het contract ontbonden.
- Dan krijg je je borg terug van de verhuurder van je vervoer en wordt het contract ontbonden.

Daarnaast kijken we samen met jou of het mogelijk is om de stage te verzetten naar een andere periode. Mocht dat bij je stageplek niet kunnen, dan zoeken we opnieuw naar een stageplek. De betaalde bemiddelingskosten, hoef je dan dus niet opnieuw te betalen en kunnen hiervoor gebruikt worden.

Wat als je al op Curaçao bent en je moet door corona noodgedwongen terug naar Nederland?

Wanneer buitenlandse zaken van Nederland het advies geeft om Nederlandse studenten terug te halen naar Nederland, wordt dit gezien als noodzakelijk. Dus hier geldt ook weer dat het niet alleen code oranje is, maar ook het advies is dat men terug MOET keren naar Nederland omdat bijvoorbeeld het luchtruim gaat sluiten.

Wanneer dit het geval is, geldt in de meeste gevallen het volgende:
- Betaal je de eerstvolgende maand huur nog van je huisvesting, maar krijg je je borg terug (eventueel is die laatste maand huur te verreken met de borg). Je contract wordt vanaf dat moment ook ontbonden.
- Betaal je de eerste volgende maand huur nog van je auto/scooter. Dan krijg je je borg terug van de verhuurder van je vervoer en wordt het contract ontbonden.

Let op: op onze website staat bij iedere verhuurder wat ze doen op het moment dat je op Curaçao bent, maar noodgedwongen terug moet naar Nederland. Mocht je er toch nog vragen over hebben, dan kan je contact met ons of de verhuurder opnemen.

Tip reis- en zorgverzekering en annuleringsverzekering

Altijd al dien je in bezit te zijn geldige reis- en zorgverzekering. Echter benadrukken wij nu dat je dit extra GOED regelt en uitzoekt. Bij sommige verzekeringen is namelijk een situatie rondom corona uitgesloten. Het is dus nu nog meer van belang dat je een goede reis- en zorgverzekering afsluit die ook geldig is wanneer je zelf corona krijgt in het buitenland of je bijvoorbeeld noodgedwongen door corona terug naar Nederland moet. We adviseren dan ook om samen met je ouders/voogd hier naar te kijken en een goede verzekering af te sluiten. Let hierbij op de volgende punten:
- Zorg dat de kosten gedekt worden, mocht je terug naar Nederland moeten
- Zorg dat de kosten gedekt worden, mocht je op Curaçao op een aangewezen plek in quarantaine moeten.
- Zorgen dat de medische kosten, rondom corona gedekt worden.
- In sommige gevallen kan je ook gemaakte kosten terug krijgen, kijk hier ook naar.

KLM of TUI
Bij KLM en TUI kan je nu gratis je ticket wijzigen in verband met corona. Dus mocht je eerder terug moeten naar Nederland, kan je dit vrij gemakkelijk omboeken. Mocht je helemaal niet naar Curaçao kunnen komen dan krijg je een voucher of kan je vragen om het geld terug te krijgen.