Studenten aan het woord: Pien

op

Mijn naam is Pien Wezendonk. 3e jaar student commerciële economie aan de HAN in Nijmegen. 2 en halve week geleden vertrok ik naar Curaçao voor stage. Jaren geleden begon ik al met roepen: ‘Ik wil naar Curaçao’ en daar zit ik dan! Inmiddels al aardig gewend aan het mooie eiland en de nieuwe (veel relaxtere) cultuur.

Vanaf het moment dat ik wist dat je stage mocht lopen in het buitenland wist ik het al, ik wil naar Curaçao! Na (met moeite) mijn benodigde studiepunten te hebben behaald kon ik beginnen met het plannen van mijn droom. Curaçao, heel erg leuk, maar hoe dan? Waar wil ik stage lopen, waar moet ik wonen? Eerst zelf veel research gedaan via internet, er was zoveel wat me leuk leek, maar hoe weet ik waar ik goed terecht kom?!

Via mijn stagebegeleidster van school werd ik getipt om eens contact op te nemen met Bo Curaçao. Het bemiddelingsbureau wat helpt bij het vinden van een stageplek op Curaçao. Sounds good! Zo is het balletje gaan rollen en uiteindelijk zelfs stagiaire geworden bij Bo Curaçao! Met behulp van Bo Curaçao ook de rest wat nodig is voor een buitenlandse stage geregeld. Voor mij een stuk minder stress, ik wist zeker dat ik goed terecht zou komen en niks zou vergeten te regelen.

De weken voor ik ging heb ik met een grote knoop in mijn maag gelopen. Ga ik mijn droom nu écht achterna? Ga ik alles en iedereen achterlaten voor 6 maanden?! Gelukkig kon ik niet meer terug want het ticket was al geboekt, 24 januari was het dan zover. De ochtend waarop ik vloog ging het (natuurlijk) ontzettend hard sneeuwen en was het spekglad op de weg, waardoor ik nog bang was om het vliegtuig te missen ook. Op het vliegveld, na een behoorlijk bedrag te hebben moeten bijbetalen voor over bagage (dom) en met heel veel tranen, afscheid genomen. Met trillende benen ging ik het vliegtuig in, gelukkig viel de reis me heel erg mee, ik was moe van alle spanning en heb heel veel geslapen.

Toen geland op Curaçao, ik kreeg weer kriebeltjes in mijn buik. Nog steeds geen idee wat me te wachten stond, maar opgelucht met het idee dat Karlien me stond op te wachten om naar mijn toekomstige huis te brengen. Na wat stress bij de douane omdat ik was vergeten mijn stage contract bij de hand te houden stond ik buiten. WAT HEET! Stond ik daar met mijn lange broek.

Maar goed, Karlien heeft me naar het studentenhuis gebracht, een mooi groot huis met een omgeving waar je spontaan gelukkig van wordt. Hier werd ik warm onthaald door mijn nieuwe huisgenootjes. Als eerste snel een bikini aangetrokken en een duik genomen in het zwembad bij het huis. Heerlijk, dit is het goede leven. ’s Avonds mee uiteten geweest met mijn huisgenoten om elkaar wat te leren kennen. Heel gezellig was ik denk ik niet want ik was eigenlijk toch wel heel erg moe en ben daarna ook vrij snel naar bed gegaan.

De volgende ochtend was het heerlijk wakker worden, slippertjes aan en gaan! Op naar het strand natuurlijk, een van de redenen waarom ik naar Curaçao wilde. Kokomo Beach, hallo dan! Mijn eerste ervaring met de prachtige blauwe zee, stond ik even met mijn mond vol tanden om me heen te kijken. De plaatjes op internet kloppen dus, het is hier écht zo mooi. Na een middagje bruin bakken (eigenlijk verbranden) en genieten hebben we ’s avonds het plezier voort gezet bij Wet and Wild Beachclub. Lekker dansen met mijn voetjes in het zand en een drankje (of twee) in mijn hand. Wat ik al geleerd heb is dat je hier moet profiteren van de happy hours op het eiland, dat maakt het uitgaan een stuk leuker en goedkoper. Iedere dag is er wel ergens een happy hour te vinden. Voor mijn stage had ik nog twee weken vakantie. Iedere dag heb ik wel op een strandje gelegen, de ene nóg mooier dan de ander. Elke dag was ik weer onder de indruk en stond ik opnieuw met mijn mond vol tanden om me heen te kijken. ’s Avonds bij verschillende uitgaansgelegenheden geweest en hier het ook ontzettend naar mijn zin gehad.

De twee weken zijn omgevlogen en mijn eerste stage dag stond voor de deur. Ook hier werd ik weer opgewacht door Karlien en ook door de andere collega’s warm onthaald. Spanning had ik niet, want via de skype gesprekken die ik gehad had ik al het gevoel dat ik in een zeer fijn en gezellig team terecht zou komen. Na een gezellige kennismaking ben ik ingewerkt en begonnen aan mijn eerste taken. Vanmorgen nog een unieke ervaring gehad, een fotoshoot op het strand. Samen met de medewerkers van Bo Curaçao vroeg uit de veertjes om wat mooie plaatjes van onszelf te schieten. Hiervoor zijn we naar Blue Bay gereden, een prachtig strand. Voor de mooiste plaatjes nog een rotsje beklommen en nu is het afwachten op de foto’s.. Ik ben benieuwd! Nu dan alweer bijna het einde van mijn derde stage dag. Deze sluit ik af typend aan deze blog. Gedurende mijn stage blijf ik de blog bijhouden, om een indruk te geven van het leven, wonen, genieten en stage lopen op Curaçao! Tot snel!

Pien Wezendonk

Wil jij meer ervaringen van studenten lezen, lees dan nu over Sjors zijn stage.

stage-curcao-pien