Bezienswaardigheden op Curaçao: landhuizen en forten

op

Wanneer je tijdens je stage op Curaçao over het eiland rijdt zal je zeker een paar van de landhuizen tegenkomen die hier zijn gebouwd in de tijd van de slavernij. De rijke plantage bezitters woonden in de mooie, grote huizen terwijl de slaven in armoedige hutten er omheen woonden. De grote huizen vallen op omdat ze meestal op de hoger gelegen gronden werden gebouwd. De slaven werden te werk gesteld op het land en in de zoutpannen. Dit duurde tot 1863, in dat jaar is de slavernij afgeschaft. Een aantal van deze landhuizen is momenteel ingericht als museum.

foto-landhuis-2

Andere gebouwen die opvallen in het landschap zijn de forten die op veel strategische punten op het eiland te vinden zijn. Ze bieden een prachtig uitzicht over het water. De forten zijn gebouwd tijdens de Nederlandse bezetting (vanaf 1634) om vanaf het land de zee in de gaten te houden. Met name de Spanjaarden waren geïnteresseerd in Curaçao omdat het strategisch lag t.o.v. het Spaanse grondgebied in Amerika. Ook piraten vormden een grote bedreiging. Een aantal forten is ingericht als museum, andere forten worden geëxploiteerd voor de horeca; zo zijn er o.a. hotels en winkels in te vinden.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Curacao dan is een bezoek aan (één van) deze historische plaatsen tijdens je stage op Curaçao zeker aan te raden. Meer weten over wat je nog meer kan doen op Curaçao, lees dan onze blog over de Christoffelberg.
foto-landhuis