5 redenen voor een stage in het buitenland

op

Twijfel jij nog om je stage in het buitenland te doen? Wij hebben vijf redenen voor je op een rijtje gezet. Waarom is een stage in het buitenland zo waardevol?

1. Met het oog op de toekomst
Werkgevers hechten veel waarde aan ervaring die opgedaan is in het buitenland. Wanneer jij je stage volbrengt in het buitenland heb je dus al een streepje voor, op het moment dat jij je sollicitatie de deur uit stuurt. Onderscheid jezelf, het is tegenwoordig al lastig genoeg om een leuke baan te vinden.

2. Je netwerk uitbreiden
Zowel je zakelijke- als je persoonlijke netwerk zal gegarandeerd uitbreiden. Net als jou zijn er vele anderen die de sprong wagen. Omdat jullie in hetzelfde schuitje zitten zal je waarschijnlijk veel nieuwe contacten op doen en wie weet houdt je hier wel vrienden voor het leven aan over. Ook zakelijk bouw je een netwerk op bij je stage-bedrijf. Niet alleen kunnen zij fungeren als referentie, ook kunnen dit weer waardevolle contacten voor later zijn.

3. De ervaring
Naast je stage zal je het land gaan ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Avonturen die niemand meer van je af kan nemen. Ervaringen die je nog maanden na thuiskomst met je Curaçaose huisgenoten zult bespreken, omdat zij jou volledig begrijpen.

4. Persoonlijke ontwikkeling
Misschien vanzelfsprekend, maar toch belangrijk om te benoemen. Je persoonlijke ontwikkeling wanneer je (vaak) voor het eerst voor een langere periode van huis vertrekt. Alles komt nu op jouzelf aan. Je zult veel zelf moeten regelen en initiatief moeten nemen. Wat je thuis liever aan een ander overliet, ligt nu toch echt binnen jouw takenpakket. Dat is misschien even wennen, maar dat geeft niks, want het resultaat is het allemaal waard. Wie is er nou niet een beetje trots op zichzelf als je zo’n avontuur aan bent gegaan en deze voor de volle 100% hebt aangegrepen?
Ook is het cultuurverschil tussen Nederland en Curaçao een waardevolle bewustwording.

5. Nú kan het!
De andere kant van de wereld is binnen een dag te bereiken en de technologie maakt het mogelijk om het contact met het thuisfront goed te onderhouden. Meestal heb je op deze leeftijd nog niet dergelijke verplichtingen die je ervan kunnen weerhouden om dit avontuur aan te gaan. Je hebt nog geen hypotheek of kids die je volledige aandacht en financiering vragen. Wacht niet te lang, want nú kan het!

Ben jij er klaar voor om dit avontuur aan te gaan? Schrijf je in en wij helpen jou je droom waar te maken. Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, lees dan ook eens de ervaring van de studenten die jou voor zijn gegaan.

img_1337