Myrthe gaat naar Klein Curaçao

op

Afgelopen weekend werd er een ontzettend uniek feest georganiseerd op Klein Curaçao. Uniek door de muziek, omdat technofeestjes op Curaçao er niet bepaald in overvloed zijn. Daarnaast was de locatie de ultieme plaats voor een intiem feestje onder de sterrenhemel.

Klein Curaçao is een onbewoond eiland dat op ongeveer 10 km afstand van de kust van Curaçao ligt. Het is een eiland met een interessante geschiedenis. Vroeger was het een dicht begroeid eiland dat door herders werd gebruikt om de kuddes te laten grazen en waar veel vogels zich vestigden om te broeden. Eind negentiende eeuw werd een grote hoeveelheid fosfaat op het eiland ontdekt. Door de fosfaat winning is veel van de vegetatie op het eiland verdwenen. Inmiddels is men bezig om weer gewassen terug te plaatsen waardoor het eiland weer redelijk begroeid is. Het is 1,7 vierkante kilometer groot, er staat een verlaten vuurtoren op het eiland en er zijn drie strandtentjes aanwezig. Verder is er op het eiland niets te vinden qua bebouwing. Een ontzettend vette locatie dus.

We zijn met een grote boot naar het eiland gereisd. Onderweg werd er al technomuziek gedraaid, dus de sfeer zat er direct goed in. Aangekomen bij het eiland is iedereen van de boot gesprongen en naar de waterkant gezwommen. De organisatie zorgde ervoor dat de spullen bij het eiland terecht zouden komen. Toen het donker werd werden er kampvuren gebouwd aan het strand terwijl ondertussen de spullen aankwamen aan de waterkant. De stage voor het feest werd opgezet terwijl de feestgangers konden opwarmen bij een gezellig knapperend vuurtje met een biertje erbij. Toen de muziek aanging was het direct raak; heerlijke deuntjes om van te genieten met blote voeten in zacht wit zand. Aan de zijkant waren barbecues neergezet zodat er gegeten kon worden. De sfeer was echt top, iedereen was vrolijk, open en stond lekker te genieten van deze royale Caraïbische omstandigheden. Het was een 'bring your own' feestje, dus iedereen had van te voren een hele voedselvoorraad aangelegd en drankpakket samengesteld. Daardoor had het wat weg van een goed georganiseerd huisfeest.

Tijdens het feest heb ik met een super aardige jongen kennis gemaakt. We besloten het eiland verder te verkennen, we gingen op avontuur. Wij zijn eerst bij de verlaten vuurtoren wezen kijken. Om daar in te kunnen moet je over een plank lopen die je naar de toren brengt. De vloer is kapot, dus met deze balk moet je het doen. Vanuit de vuurtoren hoor je de wind waaien en heb je uitzicht op het eiland. Hierna besloten we dat de rest van het eiland ook rijp was voor de ontdekking. We zijn naar de andere kant van het strand gelopen. Daar was een soort stenen strand met allemaal waterdiertjes die los liepen, zoals grote krabben en kleine waterkreeftjes. Het is een absolute aanrader om daar de zonsopgang te kijken. De golven zijn ontzettend mooi en er heerst een soort absolute rust over dat stuk strand. We hebben rondgelopen, wrakken gezien van gestrande bootjes en allemaal aparte aangespoelde voorwerpen.

Aan het eind van de tour zijn we terug gegaan naar de andere kant van het strand waar het feest werd georganiseerd. Inmiddels was het 9 uur s'ochtends en het feest was net afgelopen. s'Middags hadden we allemaal de tijd om nog even te genieten van het aangename zand en verkoelende zeewater bij het eilandje. Rond 4 uur zijn we gezamenlijk terug gezwommen naar de boot, zodat deze ons weer naar het grote Curaçao kon brengen. Een aantal mensen was al eerder naar dit feest geweest en had eraan gedacht om hangmatten mee te nemen zodat er ook geslapen kon worden op het eiland. Dat had niet iedereen gedaan uiteraard, dus de meeste feestgangers lagen knock out op de grond of op een bankje tijdens de terugreis. Ik ben nu moe en een beetje verbrand maar het was het allemaal waard! Dit had ik niet willen missen!

klein-curacao
light-house

Lees deze volgende blog van Myrthe hier.