Studenten aan het woord: Laura 2019

op

Mijn naam is Laura en ik heb in 2019 vier maanden stage gelopen op Curaçao! Op 25 Februari 2019 ging ik in mijn eentje voor vier maanden naar Curaçao. Voordat ik het vliegtuig in ging had ik al verschillende voorbereidingen gedaan met behulp van Bo Curaçao. Ze hebben mij geholpen met het vinden van een stage plek, studentenhuis, vervoersmogelijkheid en een leuke tijd!

laura3

Toen ik aankwam op het vliegveld haalde Bo Curaçao mij op, wat erg fijn is als je aankomt na een lange vlucht op een onbekend eiland. Vervolgens brachten ze mij naar het studentenhuis waar ik ging wonen voor 4 maanden! Ik vond alles aan het begin erg spannend, maar na paar dagen wist ik al dat ik niet eerder naar huis ging dan mijn geplande tijd.

Terwijl mijn tijd op Curaçao voorbij vloog zocht Bo Curaçao af en toe contact hoe het gaat en/of ik het nog naar mijn zin heb. Ook organiseerden ze een borrel of BBQ waar ook andere stagiaires zijn, het is leuk dat je andere stagiaires spreekt en hun ervaring hoort. Mijn stage bedrijf vond ik erg leuk en leerzaam. Ik woonde in een studentenhuis waar ik het zeker naar mijn zin heb gehad en veel mensen heb leren kennen. Eerst reed ik rond op een scooter naar stage, zodra ik 18 was had ik een auto gehuurd (wat geregeld was door Bo Curaçao). Een eigen auto is erg fijn om naar de stranden te kunnen gaan. Na een bepaalde periode vond ik mijn eigen routine en raakte ik gewend aan de gewoontes op het eiland. Ook is het leuk om paar woorden Papiaments te kunnen spreken en verstaan.

laura1

Stage lopen op Curaçao is een onvergetelijke ervaring geworden! Wat vooral leuk is aan stage lopen op Curaçao is dat het altijd mooi weer is en je leert veel nieuwe mensen kennen. Om zeker niet te vergeten zijn er hele leuke feestjes en het is een erg mooi eiland! Het is niet alleen een onvergetelijke ervaring. Ik heb gemerkt dat ik er heel zelfstandig van ben geworden. Je ontwikkelt dus ook nog jezelf. Natuurlijk is er ook een moment dat je graag even naar huis wilt of even met de mensen van thuis wilt zijn. Bij mij was dat snel weer voorbij en genoot ik weer met volle teugen van het prachtige eiland en de vrienden die ik hier had gemaakt.

Er zijn veel dingen die je kunt meemaken op Curaçao, voorbeelden van wat ik heb meegemaakt zijn: het uitzicht op de Christoffelberg, het zwemmen met schildpadden, varkens op een strand, Klein Curaçao, struisvogel park bezoeken, snorkelen, springen van de rots bij Playa Forti en heel veel andere mooie stranden en feestjes!

Ik zou het zo nog een keertje over willen doen, het is een prachtige ervaring!

Lees hier ook Joyce haar blog over haar tijd op Curacao

laura2