Blog Aniek: De Powerboat naar Klein Curaçao

op

Een dagje Klein Curaçao, een paradijsje op zich. Er zijn vele boten die naar deze prachtige plek varen, ieder bijzonder op zijn eigen manier. Alleen wanneer je na een stage week toe bent aan een adrenaline kick, dan raad ik jou zonder twijfel de Powerboat van Curaçao aan!

Hoe ik deze dag beleefd heb? In de ochtend kwamen wij aan bij Zanzibar - Jan Thiel waar wij onze eerste ontmoeting hadden met de Powerboat. Op het eerste gezicht leek deze boot mij een kruising tussen een reddingsboot en een banaan (je weet wel, zo een die door een waterscooter mee wordt getrokken). Wij als groep van 4 besloten al gauw om voor op de boot te gaan zitten, “want daar zal vast de meeste actie te beleven zijn”. Na een korte uitleg, over dat we echt niet op mochten staan en altijd een hand aan de stoel voor ons moesten houden, vertrokken we.

De 600PK rib Powerboat voer langzaam van Curaçao af en er werd ons verteld dat vandaag een rustige dag was op het water en dat het dus niet al te gek zou gaan.
Daar gingen we dan! We schoten over de golven terwijl de vliegende vissen met ons mee sprongen en de wind ons om de oren suisde. Wat een beleving! En wat een beroep moesten we doen op onze squat-kunsten om de klappen van de boot op het water op te vangen. Met een glimlach keek ik naar links, waar we Curaçao voorbij schoten en naar rechts waar tot in de verste verte geen land te bekennen was. Wat een heerlijk en vrij gevoel.

Als kers op de taart kwamen we aan op het prachtige Klein Curaçao. Ik kan jullie nu uit gaan leggen hoe dit was, maar de foto’s spreken boekdelen. Wat een belevenis!

stage-curacao-1
stage-curacao-2
stage-curacao-3
stage-curacao-4
stage-curacao-5

Wil jij net als Aniek leuke activiteiten ondernemen op het eiland, lees dan andermans activiteiten.