Myrthe was bij: Floatfest

op

Zoals van alle tijden, als een concept goed draait, kun je er donder op zeggen dat iemand je idee zal kopiëren. Er zijn in de schappen van de gemiddelde supermarkt per slot van rekening een stuk of zes à zeven verschillende merken cola te koop. Zo is dat ook met fuikdag. Dat is een concept dat al jaren steady draait. Wat vooral het mooie aan fuikdag is, is dat het niet echt georganiseerd is. Wat moet je je daar bij voorstellen als Nederlander: er is standaard de afspraak dat elk jaar de eerste zondag van het jaar fuikdag is. De DJ’s die komen, komen op eigen beweging. Iedereen komt op (zo goed als) eigen beweging naar de fuikbaai. Legt daar midden in het water aan of laat eerst z’n passagiers uitstappen aan de waterkant en gaat alsnog aanleggen bij alle boten midden in de baai. Vanuit alle boten speelt er muziek, sommige boten hebben DJ’s met draaitafels. Je gaat los vanaf het dek van je boot of je bent gedropt aan de kant en zwemt met je boeltje het water op om het feest daar mee te maken. Hoe de logistiek in elkaar zit, wat je wel en niet mag doen op het water, wat je bij je mag hebben, waar je toe verplicht bent, staat nergens vast. Het enige georganiseerde aan fuikdag is dat je op tijd moet regelen dat je met een boot mee kan omdat je er anders niet bij bent. Voor sommigen een avontuur, voor anderen een nachtmerrie.

Floatfest is de Dolfijn FM versie van fuikdag. De georganiseerde cola. Er was een drijvende DJ booth een paar meter van de waterkant verwijderd. Voor de booth kon iedereen in het water staan of drijven met hun drankje en waterdieren of bedden. Dit waterspektakel duurde tot 6 uur. Daarna ging de rest van het feest verder op het strand. Floatfest was op zondag. Dit betekent natuurlijk dat we de dag ervoor naar Zanzi waren gegaan. Ik was met een van m’n huisgenootjes op stap. De meeste bezoekers gaan naar Zanzibar voor happy hour. Die is van 5 tot 6. Mix-drankjes en bier zijn de helft van de prijs en je kunt gebruik maken van de bucketdeal; 10 Amstel Bright voor 35 gulden. Een hele schappelijke prijs. Echter drinken ik en mijn huisgenoot toevallig hetzelfde drankje het liefst; Bacolichi. Bacardi Cola Light met Limunchi (een schijfje limoen). Daarin zit één verschil, ik heb het liefst slechts een enkel ijsblokje in mijn drankje. Mijn huisgenoot heeft het liefst meer ijs dan Bacolichi. Dit verschil is gebaseerd op een natuurkundig meningsverschil. Hoewel dat eigenlijk paradoxaal is (natuurkunde is pittig meer feit dan mening) hebben we besloten het daar bij te laten. Ik vind waterige mix-dranken heel smerig. Alsof ik de Bacolichi limonade uitvoering aan het drinken ben. Toch wil ik wel een medium koud drankje, daarom laat ik de verkoeling over aan slechts 1 ijsblokje. Mijn huisgenoot zegt dat als je de Bacolichi combineert met meer ijs, De blokjes elkaar koud en bevroren houden. Dus dat je voor een langere tijd een kouder drankje hebt. Toch vind ik dat niet prettiger, omdat het dan ook veel wateriger wordt. Meer ijs staat gelijk aan een extremere limonade ervaring. Ik blijf bij m’n ene blokje.

Hoe dan ook, Zanzibar en Happy Hour. Ik en mijn huisgenoot besloten deze maximaal uit te melken. We haalden 10 Bacolichi en konden een aantal uur vooruit. Daarbij vroegen we een bakje met limoentjes en een bakje met ijsklontjes. Zo konden we de Bacolichi zelf zo waterig en koud maken als we zelf wilden. Zoals wel voorspeld kan worden met 10 Bacolichi, hebben we het heel gezellig gehad. Dit heeft er aan bijgedragen dat ik de volgende dag was vergeten een wekker te zetten. Tegen de tijd dat ik wakker was, was Floatfest al een aantal uur van start gegaan. Gelukkig waren nog niet al mijn huisgenoten weg, dus kon ik nog wel met hen meerijden. Het werd georganiseerd aan het terrein van Maduro en Wet and Wild. Er was een tent waar je je drijfbare voorwerp kon laten opblazen. Dit was erg handig, ik had een groot luchtbed en was al bijna knock-out gegaan toen ik deze met mijn ongetrainde en onklaargemaakte rokerslongen probeerde op te blazen toen ik thuis was. Er waren diverse bars aanwezig waar je drinken en eten kon halen. Er was ook een speciale bar waar twee soorten mojhito’s werden gemaakt: regular en strawberry. Doordat het hele gebeuren op het strand en in het overwegend lage water was, kwam je steeds allemaal bekenden tegen. Ontzettend gezellig natuurlijk. Toen om 6 uur het waterfestijn af was gelopen, begon een DJ te draaien op het strand. Tijdens dat feest was het heel druk vooraan. Wij stonden met een groot deel van onze huisgenoten achteraan te dansen. Daar had je nét iets meer ruimte. Echt een topdag. Het duurde tot 12 uur. Eerst was ik nog bevlogen van de inspirerende leus “nooit meer naar huis” en wilde ik iedereen over te halen door te gaan naar Wet and Wild. Zoals elke vrijdag was daar ook deze vrijdag een feestje. Van mijn ongeveer 35 huisgenoten waren er inclusief ikzelf nog maar 5 over. Met 1 auto. Uiteraard kan ik hen niet dwingen om met mij mee te gaan dansen, naast dat het ook niet lukte. We zijn toen met z’n allen naar de auto gelopen en lekker naar huis gegaan. De volgende dag waren we vrij in verband met de dag van de Arbeid, zodat we lekker konden uitbrakken en nagenieten van een topweek en weekend.

Lees hier Myrthe haar laatste blog.