Sporten op Curaçao

op

Waar je je in Nederland waant in een fiets- en wandelcultuur, op Curaçao zit je veel in de auto. Naar je stage? Auto. Even snel langs de appie? Auto. Naar het strand? Auto. Deed je je best in Nederland om 10.000 stappen te halen, op Curaçao ben ja al blij als je de 3000 haalt.

Nu zijn er genoeg mogelijkheden om toch actief bezig te zijn, in deze blog zal ik verschillende sporten en andere actieve mogelijkheden bespreken (waar je naartoe moet in de auto), beginnend met de twee belangrijksten.

Dansen op de heetste feestjes
Ga jij voor de 10.000, of toch voor de: 20.000 stappen. Deze kan je het best behalen 1 van de talloze feestjes van Curaçao. Zo kan je elke week uren dansen op de beste plaatjes, de muziek varieert hier van R&B hits tot hardere dance stylen waardoor je jezelf flink in het zweet kan werken. Vergeet niet goed te hydrateren.

Water activiteiten
Beginnend met de meeste voor de hand liggende: zwemmen en snorkelen. Het is je waarschijnlijk niet ontgaan dat we zijn omringd door water. Nu is niet elk stukje zee geschikt om uitgebreid baantjes te gaan trekken, de meest centrale en geschikte is de baai van Mambo Beach, deze is lang en het water in de baai is ondiep en rustig. Ga je liever voor wat meer stroming dan kan je uiteraard ook andere stranden kiezen. Mocht je liever rustig wat rond willen dobberen dan kan je er ook voor kiezen om een snorkel op te zetten, voor een half uurtje verbrand je toch 170 calorieën. Mocht je het wat serieuzer willen aanpakken, met duiken verbrand je tussen de 300 en 600 calorieën per uur!

Strand activiteiten
Blijf je liever op het droge, ook hier zijn genoeg activiteiten voor. Zo kan je bijvoorbeeld beach tennis spelen bij Zanzibar beach. Maar je kan uiteraard ook zelf een strandsetje kopen om een balletje over te slaan. Onderschat overigens niet de inspanning die het bouwen van een zandkasteel met zich mee kan brengen (100 calorieen per uur, ja ik heb het opgezocht).

Sportscholen op Curaçao
Naast de vele activiteiten zijn er ook ‘gewoon’ sportscholen op het eiland. Je kan hier kiezen tussen een sportschool met airco en uitzicht op zee, maar je kan ook voor de sportschool kiezen met openslaande deuren en ventilators. De prijs varieert van 65 ANG per maand tot 135 ANG, voor verschillende prijsklassen zijn er verschillende sportscholen. Doe jij liever groepslessen, dans of vechtsport, ook hier zijn verschillende scholen voor.

Overige activiteiten:
Uiteraard zijn er nog genoeg andere activiteiten op het eiland die ervoor zorgen dat jij naast je stage stappen en dansavondjes toch nog genoeg beweging krijgt. Zo kan je ervoor kiezen om te gaan hiken, wandelen of hardlopen. Dit is gratis en relatief makkelijk te doen op het eiland. Er zijn veel natuurgebieden waar je dit kan doen. Het meest centraal gelegen gebied hiervoor is de zoutpannen van Jan Thiel (te vinden op maps.me). Daarnaast brengt Bootcamp Curaçao de training naar jou, met trainingen vaak makkelijk te bereiken vanaf Punda, Salinja en Jan Thiel. Verder zijn er nog mogelijkheden om paard te rijden, te kajakken, fietsen en last but not least de Christoffelberg te beklimmen. Vergeet dit vooral niet tijdens je stage op Curacao, voor een onvergetelijk uitzicht op Curaçao.

bootcampcuracao

Ben jij benieuwd naar andere leuke sporten op Curaçao, lees hier meer over duiken op Curacao!.