Kerst, vuurwerk en de viering van het nieuwe jaar op Curaçao!

op

Zit jij tijdens de feestdagen voor je stage op Curaçao? Dan heb je geluk! Hieronder de redenen waarom het een aanrader is om nu een ticket te boeken naar Dushi Korsou (ook al liggen de prijzen van vliegtickets vrij hoog rond december). Waar vier jij dit jaar Kerst en Oud & Nieuw?

Reden ‘numero uno’: Kerstmis
Net als in Nederland is Kerstmis op Curaçao een speciale belevenis, welke je met familie en/of vrienden viert. Lekker eten met zijn allen thuis, misschien zelfs een heerlijke barbecue, gewoon omdat het kan. Of uit eten in één van de prachtig versierde en gezellige restaurants die Curaçao te bieden heeft. Ieder jaar is het Brionplein feestelijk verlicht, net als de Koningin Emmabrug. Deze verlichting, de sfeer en de muziek maken jouw Caribische Kerstmis compleet.

kerst-curacao

Reden ‘numero dos’: Oud & Nieuw
Al vanaf Kerstmis hoor je dagelijks vuurwerk knallen. Tussen 26 en 31 december staan er namelijk allemaal tentjes langs de weg waar vuurwerk wordt verkocht. Om het jaar goed af te sluiten is er 27 december een Full moon party – ‘The biggest end of the year tradition’ bij Kokomo Beach. Waar ze op Curaçao helemaal verzot op zijn, zijn pagaras (matten met knallers van diverse meters). Op 1 januari ligt er dan ook een roze waas over de wegen van al het afval van de matten. De jaarwisseling zelf moét je echt vieren op het Brionplein, waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Iedereen komt samen met familie en/of vrienden naar het Brionplein. Tafels en stoelen worden van huis meegenomen, net als lekkere hapjes. Mocht je geen zin hebben om alles mee te slepen, geen paniek. Er staan ook allerlei kraampjes waar je diverse lekkere dranken en gerechten kunt kopen. Het is een hele gezellige bedoeling welke om 00:00 wordt afgesloten met spectaculair vuurwerk. Wil jij alleen niet je nieuwjaarsduik missen? Die kan je hier ook gewoon (inclusief Unox muts) op Curaçao doen bij Jan Thiel beach.

Reden ‘numero tres’: Fuikdag
Wil jij het nieuwe jaar goed inluiden? Dan mag je Fuikdag niet missen! Iedere eerste zondag van het jaar (of de tweede, wanneer de eerste zondag op 1 januari valt) doet het fenomeen 'Fuikdag' zich voor op Curaçao. Ieder jaar stroomt de Fuikbaai weer vol met vele bootjes, jetski's, luchtbedden en ander drijvend materieel. Dit heerlijke ongedwongen feest trekt ook de DJ's die in het Caribisch gebied draaien. Ieder jaar is het dus weer spannend en afwachten welke bekende gezichten er deze keer aanwezig zullen zijn. Vergeet niet jouw plekje op een boot te bemachtigen of ander drijvend materieel aan te schaffen!

Reden ‘numero cuatro’: Het weer
Deze reden geldt niet voor iedereen, omdat veel Nederlanders stiekem toch erg gesteld zijn op de verschillende seizoenen in de lage landen. Maar mocht je nou niet van de kou houden, dan is Curaçao dé aangewezen plek om zonder te bibberen buiten te genieten van je gala-outfit en je drankje. Als klap op de vuurpijl is er ieder jaar de Unox Nieuwjaarsduik bij Zanzibar Beach Jan Thiel, de nieuwjaarduik 2.0 kan je wel stellen!

Dus.. mocht jij denken “I'd rather shovel sand than snow!”, boek dan gauw je ticket of mail ons over een stage op Curaçao!

En tot slot nog een Kerstgroet van ons voor jullie!

bo-curacao-kerst-nieuwjaar