Even voorstellen: Manoek

op

Bon dia, mijn naam is Manoek, 31 jaar en sinds februari nieuw bij Bo Curaçao. Begin 2018 was ik net verhuisd naar Utrecht na mijn stage in het buitenland en bezig met afstuderen. Tijdens deze periode kregen mijn vriend en ik te horen dat we de kans hadden om naar Curaçao te verhuizen i.v.m. zijn baan. Dit was een kans die we niet konden laten liggen en verlieten we in augustus ons vertrouwde Nederland! Tijdens de verhuizing naar Curaçao was ik bezig met mijn afstudeeronderzoek. Hierdoor heb ik uiteindelijk mijn scriptie verdediging gedaan vanuit Curaçao via Skype, inmiddels ben ik afgestudeerd.

Stage in het buitenland
Ik kom uit Friesland waar ik International Leisure management studeerde in Leeuwarden met mijn minors in events. Mijn afstudeerstage wilde ik graag in Amerika doen aangezien dat mijn favoriete land is en ik mijn opleiding in het Engels deed. Ik had Miami op het oog, maar stond ook open voor NYC (en alles daar tussen in). Beide locaties waar ik nog nooit was geweest. Echter was een stage bemachtigen in Amerika niet zo makkelijk als ik had verwacht. Ik dacht namelijk: ‘ik solliciteer gewoon even’. Na weinig reactie en de deadline die langzaam dichterbij kwam had ik toch besloten om een stagebemiddelingsbureau in handen te nemen. Helaas liep dat ook niet helemaal zoals verwacht en liep ik studievertraging op.

Uiteindelijk kwam er een stageplek vrij bij een bedrijf in Manhattan in NYC. Dit was qua bedrijf en locatie een droom stage! Hier heb ik 8 maanden doorgebracht en dit was echt een geweldige tijd. Hierdoor weet ik als geen ander hoe het is om een stage te zoeken in het buitenland. Met een bemiddelingsbureau te werken, en naar een ‘vreemd’ land te gaan voor langere tijd. Door mijn eigen ervaring sluit de missie van Bo Curaçao feilloos aan bij wat ik belangrijk vind. Ik kijk er dan ook naar uit om iedereen te helpen met zijn of haar stage op Curaçao.

Vrije tijd
In mijn vrije tijd doe ik graag aan krachttraining (#fitgirl), maar zit ik net zo graag te gamen op de PlayStation. Vrienden zouden mij omschrijven als een sociaal en energiek persoon die (te) veel foto’s deelt van haar kat en hond. Op Curaçao leef ik ook veel buiten en ga ik ook met veel plezier naar Happy Hours, evenementen op het eiland, maar lig ik ook graag met m’n billen in het zand (lees: ligbedje). De komende tijd zet ik mij 4 dagen in de week in voor Bo Curaçao, hopelijk tot ziens!

image-2019-02-28

Naast Manoek werkt ook Isabel bij Bo Curaçao. Lezen wie collega Isabel is?