Myrthe - Feestjes, geld en mijn bijbaan

op

Oeioeioei wat vliegt de tijd. Opeens zit ik hier alweer meer dan een maand! En het voelt als gisteren dat ik nog een beetje ongemakkelijk het terrein van mijn appartementencomplex op liep met m’n spulletjes, pre-jetlag en zweetplekken. Inmiddels is dat natuurlijk niet meer van toepassing. Mijn spulletjes liggen verspreid door mijn appartement, mijn jetlag is verleden tijd en mijn oksels zijn godzijdank (een beetje) gewend aan de warmte. De daagjes wennen eveneens; overdag stage lopen, in het weekend een strandje opzoeken en verschillende feestjes meepakken. Heerlijk heb ik het hier. Helaas kost fulltime leuke dingen doen niet niks. Zo opeens als de maand voorbij vloog zo opeens vlogen de centjes uit mijn handen. Het besef dat ik over 2 maandjes op een houtje moet bijten als ik mijn uitgaven/inkomsten balans niet aanpas kwam pittig hard binnen. Daarom ben ik op jacht gegaan. Tijd voor een baan naast m'n stage. En dat is sneller op mijn pad gekomen dan ik had verwacht.

Elke avond is er wel iets te doen qua uitgaan op dit mooie tropische eiland. Vroeger waren de avonden verdeeld over de verschillende clubs onderling en ging iedereen elke avond zo goed als naar hetzelfde. Tegenwoordig valt er steeds vaker wat te kiezen. Vrijdag, twee weken geleden, waren er twee feestjes op dezelfde avond; Harde Herrie voor de hardstyle liefhebbers en Blue Marlin voor de gewone stappers. Met een vriendin had ik gepromoot voor Blue Marlin dus kregen we muntjes voor gratis drankjes. In Nederland ben ik echter nog nooit naar een hardstyle feest geweest, maar de verhalen erover doen zeker niet onder aan alle keren dat ik intens genoten heb van mijn lievelingsfeest, Koningsdag. Saamhorigheid en genieten. Ik zal qua stijl altijd Awakenings boven Dominator verkiezen, maar de nieuwsgierigheid was gewekt en de mogelijkheid was er om even mee te genieten van het bijna tastbare enthousiasme wat om die scène heen hangt.

Een hele ervaring was het zeker. Het werd gehouden in The HangOver, een tent langs de Schottegatweg. Het was druk en iedereen ging helemaal los. Hoewel het mijn stijl niet is was het heel tof om dit mee te maken. Helaas was het om 3 uur opeens afgelopen. Er waren blijkbaar klachten uit de omgeving gekomen van geluidsoverlast, zo hard was de herrie. Natuurlijk wilde niemand nog slapen, dus zijn wel met een grote groep eerst nog wezen chillen op ons complex. Maar met uitgaan waren we toch nog niet helemaal klaar. Na een uurtje zijn we in de auto gestapt en naar club BED gereden. Daar sprak ik toevallig een medewerker. Ik vertelde hem over de zware periode waar mijn portemonnee doorheen gaat. In een opwelling vroeg ik of ze toevallig nog medewerkers nodig hadden. Wonder boven wonder wilden ze juist nog een meisje voor achter de bar, dus we hebben direct nummers uitgewisseld en afgelopen donderdag heb ik mijn eerste werkdag gehad.

Club BED zet zichzelf neer als dé techno club van Curaçao. Helaas kennen veel mensen het nog niet en laat de promotie te wensen over. Maar! lees jij dit nu én houd je van Techno? Like de facebookpagina en hou de events in de gaten! Ik heb goede hoop dat het met een beetje meer naamsbekendheid een groot succes gaat worden. Er werd donderdag fantastisch gedraaid en de aanwezigen gingen los tot de DJ er zelf klaar mee was. Drankjes zijn niet goedkoop, maar ook absoluut niet duur en het ziet er fancy uit van binnen. Een paar weken terug was ook Nachtwerk, een combinatie van Techno muziek en top 40, zodat er nét een iets breder publiek aangesproken kon worden. Een groot succes, er wordt nu nog over gesproken. Over twee weken is de volgende editie, ik kijk er nu al naar uit!

nachtwerk

Lezen hoe Myrthe haar sinterklaas en kerst heeft beleefd?