Afscheidsblog Steffie: tranentrekker

op

Bon dia!

Momenteel ben ik begonnen aan mijn laatste stageweek bij Bo Curaçao, het is zo ongelooflijk snel gegaan voor mij. Het leek wel vorige maand dat ik hier aankwam op dit tropische eiland. Maar inmiddels is het alweer 5 maanden geleden. De afgelopen 5 maanden waren voor mij onvergetelijk; al de nieuwe mensen die ik heb mogen leren kennen, alle stranden die ik heb bezocht, alle happy hours die ik heb meegemaakt en natuurlijk ook alle stagedagen waar ik met heel veel plezier naar toe ben gegaan. Het is voor mij niet mijn eerste buitenlandervaring, maar ook zeker niet de laatste. Om je een beetje een beeld te geven van waarom ik zo gek ben op Curaçao, heb ik hieronder een aantal dingen beschreven die voor mij toch echt wel mijn avontuur hier op het eiland hebben gemaakt:

1. De medestudenten
Ik woon in een groot studentenhuis met momenteel ongeveer 35 man. Dit kan soms wel eens lastig zijn; het zijn studenten en ze maken er allemaal een vreselijke rotzooi van. Los van dat zou ik het zo weer doen als ik opnieuw mocht kiezen. Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven om zoveel nieuwe mensen te leren kennen. Een heleboel van deze mensen ben ik dan ook erg close mee geworden. Het zijn ook deze mensen die mijn ervaring op Curaçao voor een groot deel gemaakt hebben. Naast de studenten die in hetzelfde huis woonde, heb ik ook heel veel andere studenten leren kennen. Dit onder andere door de vele feestjes en activiteiten op het eiland.
img_1440

2. De feestjes
Curaçao staat er bekend om: de feestjes. Er ging geen week voorbij waar ik niet uitging. Er is veel te veel toe doen en het is veel te leuk om dit allemaal te missen. Vervelen heb ik hier dan ook nooit gedaan.

Op dinsdag was ik veelal te vinden bij Bar27 waar je voor 15 gulden een cup koopt en deze een uur lang onbeperkt mag ‘refillen’. De woensdag bracht ik vrijwel elke week door bij Madero en Cabana; dit was voor mij ongetwijfeld het leukste feest van de week. Hierdoor had ik dan ook heel de donderdag nodig had om hiervan bij te komen. Vrijdag was het dansjes wagen bij Wet&Wild en zaterdag Happy Hour met je voetjes in het zand bij Zanzibar. Na zondag weer opnieuw gefeest te hebben bij Wet&Wild was maandag soms een wat zwaardere dag. Natuurlijk was dit niet elke week mijn ritme, maar ik heb er zeker een heleboel meegepakt.

3. De stranden
De parelwitte stranden en baaien van Curaçao zijn iets waar ik nooit genoeg van zal krijgen. Het voelt elk weekend weer als een soort minivakantie. Zo gingen we regelmatig zwemmen met de schildpadden bij Playa Grandi. Om vervolgens van de klif te springen bij Playa Forti en door te rijden naar de Grote of Kleine Knip. Ook Cas Abao en Porto Marie waren een van mijn favoriete stranden. Op Porto Marie waren er ook regelmatig wat varkens te vinden op het strand. Bij karakter gingen we regelmatig lunchen om vervolgens bij Koraal aan de intifinity pool te liggen. Wanneer we wat dichterbij huis aan het strand wilde liggen, gingen we vaak naar Mambo of Jan Thiel.

img_7409

4. Het heerlijke eten
Op Curacao zijn er genoeg tentjes om heerlijk te eten, of je nu veel of weinig wenst uit te geven. Zo gingen we na het stappen vaak nog naar Truki Pan, waar deze beste kipkapsalons hebben. Ook Poké is een van de tentjes waar ik regelmatig te vinden was, je kan daar je eigen pokébowl samenstellen, na het een en ander geprobeerd te hebben, heb ik voor mijzelf de perfecte samenstelling gevonden.

Verder gingen we vaak uiteten wanneer iemand bijvoorbeeld jarig was of bijna naar huis ging. Dit resulteerde in een hele hoop gezellige avonden met lekker eten. Als je van sushi houdt, raad ik Chopsticks aan. En voor visliefhebbers is de Visserij iets om zeker aan je lijstje toe te voegen. Zelf ben ik deze week met mijn ouders voor het eerst bij Pirate Bay geweest, als je rónd 18.00 reserveert kun je genieten van de prachtige zonsondergang op hun eigen prachtige strand!

5. De vele activiteiten en bezienswaardigheden
Wanneer je even genoeg hebt van de stranden, zijn er genoeg andere dingen te doen. Zo heb ik de mogelijkheid gehad om te kitesurfen bij NIX kiteschool en een snorkeltour te doen bij Curacao Active. Ook het beklimmen van de Christoffelberg staat nog op mijn lijstje en wil ik zeker nog in mijn laatste weken gaan doen. Verder zijn er naast de activiteiten, ook een hele hoop mooi gekleurde straatjes en prachtige gebouwen met muurschilderingen die zeker niet mogen ontbreken in je fotoalbum van Curaçao!

Al bij al, was mijn avontuur op Curaçao iets om nooit te vergeten en ik vind het dan ook jammer dat dit bijna ten einde komt. Ik heb zowel persoonlijk als in mijn studieloopbaan zoveel geleerd en ik raad het dan ook iedereen aan. Het is een onvergetelijke tijd geweest en ik ben prachtige ervaring rijker, als ik opnieuw mocht kiezen had ik het 100% zeker weer gedaan.

4db6ddc8-441d-433f-8c52-a3ef68d39e57

Steffie Huijbers

Lezen hoe Steffie haar stageavontuur begon?