Even voorstellen: Femke

op

Hi,

Mijn naam is Femke Bruggen ik ben 21 jaar oud en woonachtig op Terschelling. Afgelopen juni ben ik geslaagd voor mijn Bachelor HRM aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden. De aankomende twee maanden heb ik een werkervaringsplek/stage bij Bo Curaçao.

Toen ik op zoek was naar een afstudeerstage had ik contact gezocht met Bo Curaçao. Helaas waren er toen geen afstudeerplekken beschikbaar omdat bedrijven liever hebben dat je meewerkt. Ik heb er toen toch voor gekozen om mijn afstudeerstage in Nederland te doen. Een aantal maanden later begon het toch weer aan me te knagen om naar Curaçao te gaan. Dus heb ik weer contact opgenomen met Bo Curaçao en kreeg in overleg te horen dat ik bij Bo Curaçao zelf stage mocht lopen!

16 november vloog ik naar Curaçao. Qua voorbereiding had Bo Curaçao alles voor mij geregeld namelijk een, stageplek, een auto en een kamer. Mijn avontuur kon beginnen!

De eerste dagen had ik veel last van mijn jetlag. Gelukkig was die na ongeveer drie dagen over. Ik woon in een huis met 18 huisgenoten. Dus hoef ik me nooit te vervelen! Super gaaf vind ik het om te eilandhoppen van Terschelling naar Curaçao. De beide eilanden zijn in alle opzichten enorm verschillend maar het eiland gevoel blijft. Curaçao is niet een groot eiland, maar alsnog moet je eigenlijk alles met de auto doen. Wat voor mij in het begin erg wennen was! Het verkeer is hier erg druk en er zijn andere regels dan in Nederland. Goed opletten is ‘the key’! Verder zijn er zoveel mooie stranden en gezellige feestjes.

Bij Bo Curaçao ga ik me bezig houden met het voeren van intake gesprekken en vervolgens de profielen op te stellen van de studenten. Verder ga ik me ook richten op het contact leggen met bedrijven voor nieuwe stageplekken. Ik ben er klaar voor en heb er heel veel zin in!

Wil je meer over Femke lezen, lees dan nu dan meer over haar avontuur.

bonbini-femke