Stage Curaçao; Wat staat je te wachten?

op

Nog even en dan begint voor veel studenten het grote avontuur: stage lopen op Curaçao! Na de nodige voorbereidingen is het moment van vertrek uit Nederland eindelijk aangebroken. Waarschijnlijk heb je er erg veel zin in, maar ondertussen kan het zijn dat je ook wel een beetje zenuwachtig bent. Dat is heel begrijpelijk, omdat je niet weet wat je te wachten staat.

Wat staat je te wachten? Een geweldige ervaring! ☺ In het begin komen er zeker veel dingen op je af. Je kent het eiland niet, je ontmoet allemaal nieuwe mensen met wie je in één huis woont, je maakt kennis met een andere cultuur en dat allemaal ver weg van het vertrouwde Nederland. Maar binnen no time ben je hier gewend, ken je de wegen, de leuke plekjes en strandjes en wil je er niet over nadenken dat je over een aantal maanden weer in Nederland zit. Geniet er dus van!

Hierbij nog een aantal belangrijke checkpunten, voordat je vertrekt voor je stage op Curaçao:

  • heb je een reisverzekering + aansprakelijkheidsverzekering afgesloten die de gehele periode op Curaçao geldig is? Nog niet gedaan? Bekijk dan snel de verzekeringen van OOM-verzekeringen en JoHo Special Isis;
  • op Curaçao heb je 110 en 220 volt, vergeet daarom niet een wereldstekker mee te nemen;
  • tip: maak van alle belangrijke documenten en pasjes ook een kopie/foto en sla dit op op je laptop. Mocht je iets kwijtraken, dan heb je altijd de kopie nog;
  • vergeet niet je pinpas online op wereldpas te zetten, anders kun je namelijk niet pinnen op Curaçao. Dit moet minimaal 24 uur van te voren!
  • zorg dat je muggenspray met deet en zonnebrandcrème bij je hebt;
  • vergeet niet alle belangrijke documenten; huurcontract, stagecontract, retour tickets en de documenten voor je stagevergunning mee te nemen in je handbagage. Hier kan om gevraagd worden bij de douane.

Geniet nog even van Nederland en je vrienden en familie. Wij zien je snel op Curaçao, waar het avontuur en jouw stage op Curaçao gaat beginnen! Kijk ook bij handig.

Tot snel, team Bo Curaçao!

zonsondergang-jan-thiel