Autorijden op Curaçao

op

De meeste studenten die komen stage lopen op Curaçao kiezen ervoor om een huurauto te gebruiken. Om de bezienswaardigheden van Curaçao te zien, om de leuke restaurants te bezoeken of om de dagelijks boodschappen te doen kun je bijna niet zonder huurauto. Ook om op je stage adres te komen heb je vaak al een auto nodig. En wat dacht je van het ontdekken van de vele stranden op Curaçao? Hierbij is een auto onmisbaar. Zelf autorijden op Curaçao is geen enkel probleem. Er wordt rechts gereden, het verkeer is redelijk relaxed en de regels wijken niet heel veel af van die van Nederland. Je mag met een Nederlands rijbewijs rijden op Curaçao.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een betrouwbare auto hebben. Daarbij doelen wij onder andere op de veiligheid. Wij vinden dat een auto motorisch goed moet zijn en voorzien moet zijn van airbags en autogordels. Wij raden al onze klanten dan ook aan om een goede auto te huren tijdens hun stage op Curaçao.

Je komt stage lopen op Curaçao en stapt voor het eerst in je huurauto. Hier een paar tips waar je op moet letten in het verkeer!

Houd er rekening mee dat doorgaand verkeer op een T-splitsing voorrang heeft en dat de snelheidslimieten lager liggen dan in Nederland. Op rotondes heeft verkeer van rechts in de regel voorrang, tenzij het anders aangegeven staat. Houd er ook rekening mee dat er op vierbaanswegen ook rechts ingehaald wordt. Officieel is het niet toegestaan, maar het zit zo ingebakken in de rijmanieren van de locals dat het volop gebeurd. Waar je overdag ook niet van moet staan te kijken is dat er wanneer je op een voorrangsweg rijdt men op jouw rijbaan invoegt terwijl men geen voorrang heeft! Dit gebeurt vrijwel alleen als daardoor geen gevaar ontstaat. Deze manier van voorrang nemen is bijna niet te voorkomen op de drukkere tijdstippen tijdens files.
Een goed voorbeeld hiervan is de Caracasbaaiweg, vanaf Willemstad richting Jan Thiel en de Caracasbaai.

Vind je het in het begin moeilijk om te wennen aan het verkeer? Vraag dan medestudenten of studenten die al een langere periode stage lopen op Curaçao of zij een blokje met je mee willen rijden.

Anticiperen is op Curaçao nog belangrijker dan in Nederland. Het kan zomaar zijn dat een voorganger stopt om zijn buurman te begroeten die hij tegenkomt. Bij nat weer moet je sowieso meer afstand houden, de wegen kunnen zeer glad worden. Belangrijk punt is dat er in het geval van een ongeluk altijd een rapport opgemaakt wordt, hoe klein de schade ook is. De betrokken voertuigen mogen niet verplaatst worden voordat er een rapport opgemaakt is.

Op Curaçao is een aantal benzinestations te vinden waar je zowel benzine als diesel kunt tanken. Benzine wordt op Curaçao slechts in één variant aangeboden. Het is op Curaçao gebruikelijk dat je eerst betaalt en daarna pas tankt. De brandstofprijzen op Curaçao liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Sommige tankstations op Curaçao zijn 24 uur per dag geopend.

Vind je een huurauto te duur dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een scooter te huren. Wat studenten die voor hun stage naar Curaçao komen ook wel eens doen zijn de kosten van een huurauto delen en hier samen gebruik van maken.

Neem een kijkje bij ons vervoeraanbod voor meer informatie.

foto-julianabrug-curacao

dscn5069