Vervoer op Curaçao

Hoewel Curaçao een eiland is, is het toch een stuk groter dan je in eerste instantie zou verwachten. Op Curaçao wordt niet gefietst en lopen in de hitte is vaak niet te doen, daarvoor zijn de afstanden te groot. Openbaar vervoer is er wel, maar er is geen vaste dienstregeling.

Het is daarom aan te raden om eigen vervoer op Curaçao te hebben. Zo kun je zelf naar je stage toe rijden, maar ook boodschappen doen of een dagje naar westpunt gaan. Vervoer heb je echt nodig. Op het eiland kun je scooters en auto’s huren. Een scooter kost rond de 425 ANG. per maand. Een oudere auto kost 800 ANG. en een nieuwe auto kost 1090 ANG. per maand. De goedkopere en vaak oudere auto’s hebben over het algemeen geen airco en zijn alleen WA-verzekerd. De duurdere en vaak nieuwere auto’s hebben meestal wel een airco en zijn Allrisk verzekerd.

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een betrouwbare auto hebben. Daarbij doelen wij voornamelijk op de veiligheid. Wij vinden dat een auto motorisch goed moet zijn en voorzien moet zijn van airbags en autogordels. Wij raden al onze klanten dan ook aan om een goede auto te huren tijdens hun verblijf op Curaçao.

Wil je een auto hebben op Curaçao? Wij helpen je graag om een goede auto te zoeken en te reserveren! Lees ook: http://bocuracao.nl/blog/autorijden-op-curacao

Neem contact met ons op