Algemene informatie over Curaçao

curacao-algemeen

Curaçao is een eiland in het Caribisch gebied en ligt zo’n 8000 km van Nederland vandaan. Samen met Bonaire en Aruba vormt het de Benedenwindse Eilanden, ook wel de ABC-eilanden genoemd. Curaçao is het grootste van de drie eilanden en heeft een oppervlakte van 472 km². De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Willemstad bestaat uit Otrobanda en Punda dat met elkaar verbonden wordt door middel van de pontjesbrug en de Julianabrug.

Op Curaçao zijn 55 verschillende nationaliteiten en het heeft ongeveer 150.000 inwoners. 87% van de bevolking op Curaçao is Rooms-Katholiek. Andere religies die voorkomen op het eiland zijn het Christendom, Jodendom, Protestantisme en de Islam. Op Curaçao wordt Papiaments gesproken, daarnaast wordt er ook Nederlands, Spaans en Engels gesproken. De munteenheid op Curaçao is de Antilliaanse gulden. De koers is wisselend, maar €1,- is ongeveer ANG. 2,00.

Het klimaat van Curaçao is semi-aride en de temperatuur ligt tussen de 28 en 35 graden. Van oktober tot januari kan het wat koeler zijn, dan valt namelijk de meeste regen. Deze periode wordt het regenseizoen genoemd. Van juni tot augustus is het orkaanseizoen. In het orkaanseizoen is het erg warm op Curaçao, omdat er weinig wind is.

Neem contact met ons op