Waarom is het zo leuk om stage te lopen op Curaçao?

op

Wie kunnen jou dit nou beter vertellen de stagiair(e)s zelf?

Marrit
“De eerste dagen was het allemaal wennen natuurlijk, de jetlag, de nieuwe mensen, de warme en nieuwe omgeving, het was best overweldigend! Ik heb gelijk al veel stranden gezien, zoals Mambo, Cas Abao, Jan Thiel of Playa Lagun. In de weekenden gaan we vaak met een groepje iets doen, actieve dingen (Christoffelberg beklimmen) of luie dingen (lekker naar Porto Marie), je bent nooit alleen in een groot studentenhuis. Ik heb de afgelopen dikke 2,5 maand al ontzettend genoten, van dansen met mijn blote voeten in het zand tot liggen bakken op de mooiste strandjes, snorkelen met schildpadden en de strijd van de elementen meemaken bij Shete Boka. Curacao staat bekend als lelijk, droog eiland, maar de truc is om de prachtige details te ontdekken en die zijn er ontzettend veel!”

Myrthe
“Ik heb hier veel geleerd. Over mezelf, de Antilliaanse en Nederlandse cultuur en het werkende leven. Vanaf het moment dat het vrijdagmiddag is en de stage werkzaamheden er op zitten voor die week, heb ik op Curaçao wekelijks drie dagen vakantie ervaren. Elke vrijdagavond is er een leuk feest om heen te gaan met m'n vrienden. We afteren tot in de vroege uurtjes en rapen onszelf vervolgens bij elkaar om de zware afstand van 25 meter naar de auto af te leggen zodat we naar een strand kunnen rijden om uit te brakken. Degenen die er voor in zijn kunnen zich vervolgens weer over geven aan de feestelijkheid en gezelligheid van Zanzibar. Zaterdagavond is, in tegenstelling tot Nederland, een dooie boel. Na een lekkere nachtrust kunnen we ons de volgende dag, met een goed gevulde koelbox, begeven naar het volgende strand dat eruit ziet als of je een ansichtkaartje in bent gewandeld. ‘s Avonds borrelen, kletsen en nagenieten van een volmaakt weekend en dan is het alweer tijd om verantwoordelijk te zijn op de stageplaatsen. De stageweken vliegen voorbij. Omdat het weekend zo ontspannen is, lijkt deze langer te duren dan maandag tot vrijdag. Wie had dat gedacht. Hoewel niet elke local verzot is op stagiaires, is elk verveeld gezicht om te toveren met een begroeting in het Papiaments. Kakkerlakken zijn net zo groot, vies en beangstigend als ik in Amerikaanse televisieseries heb aanschouwd. Voor de prijs van een pakje sigaretten kan ik twee keer naar de bioscoop op dinsdag en woensdag. Maar mijn mooiste vondst op Curaçao? De Flamboyant.”

Randa
“Ik liep stage bij een bedrijf dat trips verzorgt naar Klein Curaçao. Daar was ik vooral bezig met back office taken. Ik zat op het kantoor, nam reserveringen op en beantwoorde mailtjes, daarbij moest ik ook het kasboek bijhouden en deed ik soms wat marketingactiviteiten. Al met al zijn er best wat verantwoordelijkheden, er moest namelijk gezorgd worden dat het allemaal flexibel liep. Ik moest een stage opdracht uitvoeren welke gebaseerd was op de watersport. Het was interessant om te zien hoe het er in zo’n bedrijf aan toe gaat, er gaan dingen goed maar er gaan ook dingen fout en het was leuk om te zien hoe dat weer werd opgelost. De sfeer op de werkplekken was gezellig, het was een groot bedrijf maar toch kent iedereen elkaar. Het uitgaansleventje had ik ook helemaal ontdekt. Er was bijna iedere avond wel een ander feestje met een happy hour, daar maakte ik tussen de stagedagen door wel eens misbruik van.. De woensdag en de zaterdag waren een beetje de vaste dagen waar ik gebruik maakte van de feestjes. Op woensdag was er bij Cabana beach live muziek en een DJ. Het was daar altijd super druk, maar erg gezellig. Er was live muziek waar echt goed op gedanst kan worden. Iedereen netjes gekleed, de meisjes in jurkjes of rokjes en de jongens in een overhemd. Op zaterdag was het happy hour bij Zanzibar van 5 tot 6. Soms kon ik die niet altijd mee pakken omdat ik stage moest lopen, maar meestal ging ik dan direct uit stage door. De lokale mensen zijn super vriendelijk en willen je altijd overal mee helpen. Daarbij waren alle huisgenoten ook erg gezellig. We gingen met elkaar stappen, uit eten of naar het strand. Op mijn vrije dagen genoot ik lekker van de witte stranden, de blauwe zee of verkende ik met mijn huisgenoten het eiland. Mijn favoriete strandje was de Grote Knip. Het is daar zo onwijs mooi blauw, en op het water ligt een vlotje waar je even kan bijkomen en bij-bruinen. Een jaar lang had ik gedroomd van dit paradijsje, en het was ge-wel-dig toen ik er eenmaal was! Dit had ik voor geen goud willen missen!”

Pien
“Het afgelopen half jaar was absoluut de tijd van mijn leven. Een tijd die ik nooit zal vergeten en een tijd waarop ik met zoveel blijheid op terug ga kijken. Geen moment heb ik spijt gehad van mijn keuze om naar Curaçao te gaan. De eerste twee weken was het heel erg wennen, en dacht ik wow een half jaar weg uit mijn vertrouwde omgeving is best lang. Maar na deze twee weken voelde deze nieuwe omgeving ook weer als vertrouwd. Het was vooral wennen aan een omgeving waar echt alles anders in. Ten eerste natuurlijk de mensen waarmee je woont, je moet elkaar even leren kennen voordat je helemaal jezelf kunt zijn bij elkaar. Gelukkig ging dit gemakkelijk, mede omdat iedereen natuurlijk in hetzelfde schuitje zat en iedereen vreemd was voor elkaar. Wennen aan het wonen in het studentenhuis ging net zo moeiteloos, wakker worden met een zwembad voor je deur is niet heel vervelend. Altijd lekker weer, mooie stranden en een relaxte sfeer zijn ook zaken waar ik totaal geen moeite mee had. Even wennen was wel het tempo waarmee alles gedaan wordt hier op Curaçao, van bediening tot afrekenen bij de kassa gaat allemaal met een tempo lager. Maar als dat alles is, mij hoor je niet klagen! Het verkeer op Curaçao is daarin tegen een stuk chaotischer, maar gelukkig heb ik dit allemaal zonder kleerscheuren of deuken in mijn auto doorstaan.”

Marijke
“Stage lopen op Curaçao was voor ons een super mooie tijd. Het is een heerlijk eiland, de mensen zijn erg aardig en behulpzaam en er is vooral geen stress. Helaas loopt niet alles op rolletjes zoals in Nederland en moet je soms even wat langer wachten om bepaalde zaken te regelen, maar dat maakt ook wel weer dat er een relaxte sfeer hangt van 'het komt wel goed' en dat is wel fijn. Daar raak je ook snel aan gewend. Ik vond het heerlijk dat je altijd op je slippers en in je zomerkleding kon lopen, je wordt zo blij van de zon! Het stappen is erg leuk en daarin is ook veel variatie! Daarnaast zijn er veel happy hours waar je lekker drankjes kunt halen. Ook de cultuur is super leuk om te leren kennen; carnaval was super mooi, respect voor de mensen die de hele dag in de hitte lopen. Wat ik vooral heb geleerd is; genieten van het leven en blij zijn met wat je hebt. Er zijn ook op Curaçao veel arme mensen. Wat ik daar van geleerd heb: zelfstandigheid (veel dingen zelf oplossen), creatief zijn (de opvang heeft bijvoorbeeld veel minder te bieden qua spullen/meubels dan in Nederland) en geduld hebben.”

Jesse
“Mijn stage bedrijf was een erkend leerbedrijf. Hier heb ik mezelf binnen verschillende vakgebieden verder kunnen ontplooien. Daarnaast kreeg ik een stagevergoeding van ongeveer 250 euro. Naast de stage heeft Bo Curaçao ook mijn onderkomen geregeld. Ik kon kiezen uit een aantal verschillende studentenhuizen rondom Willemstad. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen in een gezellig huis met tien huisgenoten. Naast mijn stage had ik tijd genoeg om van het leven op Curaçao te genieten. Ik was gemiddeld drie á vier keer per week te vinden op de dansvloer. In het weekend gingen we meestal met het huis en de buren het eiland verkennen. We gingen vaak met elkaar naar verschillende stranden en eindigden meestal bij iemand thuis gezamenlijk drinkend aan een grote tafel terwijl de barbecue zijn werk deed. Het uitgaansleven op Curaçao is heel relaxed. Je kunt elke avond het feest opzoeken. Op Curaçao heerst een vast ritueel als het om feesten gaat. Elke avond is ‘het’ feest op een andere locatie gaande waar iedereen naar toe gaat. Mijn ervaringen met Bo Curaçao en het eiland waren uiterst positief. Voor geen goud had ik deze ervaring willen missen en daarom raad ik iedereen aan om deze kans te pakken.”

Wil jij deze kans graag pakken? Neem dan contact met ons op, zodat wij jou kunnen helpen deze droom waar te maken!

pirate-bay