Vlog 16: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar leven als stagiaire op Curaçao. De afgelopen week was gezellig. De corona besmettingen gaan nog steeds erg goed, waardoor er veel feestjes zijn op het eiland. Wel moet je volledig gevaccineerd zijn en dit kunnen aantonen aan de hand van een QR-code.

Huisfeestjes
Samen met evenementenorganisatie CuraLectro hebben alle grote studentenhuizen van Curaçao de kans gekregen een feest te organiseren. Beveiliging, DJ, lichten worden door hen geregeld, maar het thema, de versiering en kaartverkoop moeten de studenten zelf doen. Jette en haar huisgenoten van Casa de Palmera hebben hiervoor een schuimparty georganiseerd bij Rilèks. Het was een groot succes en alle 300 kaarten waren verkocht.

Van de winst mocht de feestcommissie bestaande uit Jette, Devin en Iris iets leuks doen. Ze kozen ervoor uiteten te gaan bij de Gouverneur. Omdat het zo’n groot succes was heeft Rilèks de studenten van Casa de Palmera de kans gegeven een groter feest te organiseren over twee weken. Het thema mag door de studenten gekozen worden, de DJ of artiest mogen ze zelf regelen, versiering uitzoeken en de kaartverkoop moeten zij ook weer zelf doen dit keer. De winst zal weer naar de studenten zelf gaan.

Casa de Palmera was een van de laatste huizen waarvan het huisfeest nog moest plaatsvinden. In het weekend was het tijd voor de prijsuitreiking bij Cabana. Alle studenten die een huisfeest georganiseerd hadden, waren aanwezig. Aan het begin van de avond mocht iedereen een stem in de stembussen gooien. Later op de avond volgde een optreden van STUK TV. Helaas had Casa de Palmera niet gewonnen en ging de winst naar Nieuwestraat B met hun Cura zingt Hazes avond, een terechte winnaar!

De tijd van je leven
Voor veel stagiaires op Curaçao is de stageperiode de tijd van hun leven. De meeste stagiaires komen alleen naar het eiland, maar gaan naar huis met een hele nieuwe vriendengroep. Doordat je iedere dag samen bent en veel leuke dingen mee maakt samen, gaat het erg snel.

De jongens van Casa de Palmera zijn in een korte tijd erg hecht geworden en wilden deze tijd samen vereeuwigen. Dit hebben ze gedaan aan de hand van een tattoo. De coördinaten van het studentenhuis Casa de Palmera. Devin en Roman zetten de coördinaten op hun bovenbeen, Lars op zijn onderarm en Raul op zijn enkel. De bijzondere vriendschap en stageperiode die nu voor altijd vereeuwigd staat op hun lichamen.

Bekijk hier de vlog: