Vlog 14: Versoepelingen op Curacao

op

We hebben er allemaal lang op gewacht, maar het is eindelijk zover: er zijn versoepelingen op Curacao. In deze vlog neem ik je mee vanaf het moment van de persconferentie op maandag 3 mei. De versoepelingen op Curacao zijn één dag later ingegaan, namelijk 4 mei.

Persconferentie over versoepelingen
Op maandag 3 mei om 11:30 begon de persconferentie. We hadden ons boven bij de loungeplek verzameld met een paar huisgenoten in Casa de Palmera. Het was al bekend dat er versoepelingen zouden komen op Curaçao, maar we wisten nog niet welke. Daarom waren we allemaal best zenuwachtig.

De versoepelingen op Curacao
- Avondklok naar 21:00.
- Restaurants mogen hun terrassen openen tot 50% van hun capaciteit.
- Truk di pans mogen open van 16:00 tot 20:00.
- Delivery is mogelijk tot 20:00
- Hardware stores en elektronica zaken mogen de deuren weer openen.
- Er mag individueel gesport worden van 4:30 tot 8:00.
Deze maatregelen gelden voor nu tot 19 mei 2021.

Cafe De tijd
We mochten eindelijk weer uiteten! Met 16 huisgenoten gingen we naar Cafe De Tijd in Pietermaai. We werden verspreid over een aantal tafels, aangezien je met maximaal vier personen aan één tafel mag zitten. Bij Cafe De Tijd kan je de beste spareribs van het eiland eten.

Studentenhuis Casa de Palmera
Na het eten zijn we met zen allen weer naar huis gegaan. Daar hebben we spelletjes gedaan en gezellig rond de picknicktafel gezeten.

Wandelen door Jan Thiel
Fiene en ik zijn de volgende dag gaan wandelen door een mooie wijk in Jan Thiel. Deze wijk is om de hoek van Casa de Palmera. Er staan hier super mooie huizen en je hebt meerdere punten met mooi uitzicht over bijvoorbeeld het Spaanse Water. Ook zijn er in deze wijk stoepen en is het dus veilig om te lopen.

Bekijk hier de vlog:

Wil je meer video's zien? Bekijk dan de vlog van Fiene.