Vlog 13: Feestjes in studentenhuis Casa de Palmera in lockdown

op

Bon dia! In deze vlog film ik (hopelijk voor de laatste keer) hoe het studentenleven van de studenten in Casa de Palmera eruit ziet tijdens de lockdown op Curacao.

Avila Beach Hotel
Samen met het studentenhuis Casa de Palmera organiseren we nog allerlei gezellige dingen als één huishouden. Zo ben ik in het weekend met een paar huisgenoten naar Avila Beach hotel geweest. Hier konden we gebruik maken van een privéstrand en het zwembad dat bij het hotel hoort. Ook hebben we heerlijk kunnen lunchen. Het was heel fijn om eindelijk weer een keer buiten huis te kunnen zwemmen en genieten van het heerlijke weer op Curaçao.

Themafeestje in studentenhuis Casa de Palmera
Naast het uitje naar Avila Beach hebben we in het weekend een themafeestje georganiseerd. Bij dit themafeest moest iedereen verkleed in een thema dat begint met de eerste letter van je naam. Zo heb ik gekozen voor folie, beetje rare keuze maar ik wilde iets ‘makkelijks’ doen in verband met de lockdown. Er zijn op dit moment namelijk niet veel winkels open en folie is gewoon te kopen in de supermarkt. Dit bleek uiteindelijk wat minder lekker te zitten dan gedacht, haha. Iedereen heeft creatieve thema’s bedacht en uitgepakt om zo goed mogelijk verkleed te gaan. Het was heel leuk om dit te doen, omdat je niet verwachtte hoe iedereen eruit ging zien. Uiteindelijk hebben we gestemd op de 3 beste outfits en op de derde plaats is Floor geëindigd. Zij ging verkleed als ‘fuckboy’. Op de tweede plaats eindigde Matilde en Meike, die verkleed waren als ‘minions’. En de winnaar van de avond was….. Jessica! Jessica ging verkleed als onze huisgenoot Jelle.

Filmavond
De dag na het themafeest hebben we ervoor gekozen om een zelfgemaakte borrelplank te maken met een paar huisgenoten. Door de lockdown op Curacao kunnen we natuurlijk niet uiteten, dus we wilden graag onszelf verwennen met een zelfgemaakt gerecht. Hierna hebben we een rustige filmavond gepland. We hebben de film Red Dots gezien, hij was erg spannend!

Koningsdag in Casa de Palmera
Een dag die we zeker niet zijn vergeten is Koningsdag. Helaas konden we dit niet groots vieren, maar we hebben er zeker het beste van gemaakt. In het begin van de middag hebben we lekker eten besteld en samen een serie gekeken. Hierna zijn we ons klaar gaan maken om het Koningsdag thema in huis te brengen en hebben we alle oranje kleding en versiering uit de kast getrokken. Op deze manier proberen we er het beste van te maken in de lockdown op Curacao en vervelen we ons zeker niet. De lockdown duurt (vooralsnog) tot 3 mei, en het gaat op dit moment goed met de coronabesmettingen op Curaçao en het aantal vaccinaties stijgt. Bedankt voor het kijken en hopelijk zien jullie volgende week een vlog uit lockdown!

Bekijk de hele vlog hier:

Wil je meer vlogs zien? Bekijk dan de vlog van Nova. Hier neemt ze je mee in de weekenden in lockdown.