Vlog 15: Stagiaire Romy

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Romy jullie weer mee in haar week als student op Curaçao. De afgelopen week heeft zij wat uitstapjes gemaakt met haar huisgenoten waaronder een e-scooter tour door Willemstad, de Curaçao Ostrich Farm en Shete Boka.

De week begon met een etentje bij BijBlauw in Pietermaai. Bij BijBlauw kun je genieten van heerlijke culinaire hoogstandjes. Bij Romy viel de truffelrisotto in ieder geval erg goed in de smaak.

Later in de week werd zij samen met onze andere stagiaires Jette en Jill uitgenodigd door Pablo van Iguana Ride Curaçao. Pablo organiseert e-scooter tours door Willemstad en laat hierbij alle in’s en out’s zien van de wijken Punda, Scharloo en Otrobanda. Tijdens deze ‘electrifying’ ervaring vertelt Pablo veel over de achtergronden van deze wijken en laat hij verschillende muurschilderingen zien, inclusief de betekenis erachter. Onze stagiaires vonden het in ieder geval een erg leuke ervaring om mee te maken en zijn op plekjes gekomen waar de meeste toeristen niet snel heen zullen gaan, zeker een aanrader dus!

In het weekend ging Romy samen met Jette, Demi en Fardau naar de Aloë Vera Plantage en de Curaçao Ostrich Farm. Een bekend product dat van de Aloë Vera Plantage afkomt is de huid-verzorgingslijn CurAloe. De aloë vera plant wordt op het terrein geoogst, de gel wordt in de fabriek op het terrein verwerkt en de eindproducten worden (o.a.) op het terrein verkocht. Er wordt hard gewerkt om tot een mooi natuurlijk eindproduct te komen. De plantage is één van de grootste aloë vera plantages ter wereld.

Na de Aloë Vera Plantage reden zij een klein stukjes verder naar de Curaçao Ostrich Farm. Bij aankomst kun je in de souvenirwinkel kaartjes kopen voor een rondrit over de boerderij. Ieder uur vertrekt zo’n tour in een safaritruck. De gids vertelt tijdens de tour interessante verhalen over de struisvogels. Zo zijn het de snelste loopvogels ter wereld en kunnen ze 70 kilometer per uur rennen. In het wild is er een broedseizoen, maar op Curaçao leggen de dieren het hele jaar door eieren. Om ze daartoe aan te zetten, liggen er in hun verblijven nep-eieren.

Op zondag zette Romy haar actievere weekend voort en bezocht zij het Nationale Park Shete Boka. Het nationale park Shete Boka is een natuurgebied in Bandabou, Curaçao. Het park bestaat uit ca. 200 hectare en neemt meer dan 10 kilometer van de ruige noordkust van het eiland in beslag. De meeste mensen bezoeken het park voor het natuurverschijnsel waarbij de opgestuwde zee tegen de kust slaat, een erg mooi gezicht om te zien.