Vlog 13: Stagiaire Jette

op

In deze vlog neemt onze stagiaire Jette jullie weer mee in haar leven als stagiaire op Curaçao. Vorige week was haar vader op bezoek. Deze week werd bracht zij daarom veel tijd door met haar huisgenoten. Ook moesten er aardig wat feestjes worden ingehaald. De welbekende happy hours, themafeestjes, een busfeestje, een bootfeestje en tot slot een optreden van Maan!

Eerste weekend
De weekvlog begint deze keer op een zaterdag. Zaterdag is Jette overdag met vriendin Lotte naar St. Tropez geweest om daar heerlijk te zonnen en zwemmen. St. Tropez is een hotel en restaurant waar je kunt eten, maar ook kunt liggen. Het leuke aan St. Tropez is dat er een zwembad is met uitzicht op zee. Wanneer je een keer iets anders wilt dan het strand en de zee is dit de perfecte plek! ’s Avonds is Jette uiteten geweest bij Osteria Rosso, een Italiaan. Daarna was het tijd voor de neon party in Bar P!

Zondag overdag was voor Jette een heerlijk rustig dagje. Samen met wat vriendinnen heeft zij de hele dag lekker op het strand gelegen bij Bonita. Weekend op Curaçao voelt echt als een mini vakantie. Heerlijk bijkomen van de stageweek en de feestjes. Zondagavond stond namelijk het volgende feestje alweer op de planning: een busfeest!

Doordeweekse dagen
Op Curaçao is er iedere avond wel iets te beleven. Overdag wordt er natuurlijk gewoon stagegelopen, maar ’s avonds om 19.00 beginnen de meeste happy hours en feestjes. De avondklok is verkort van 01.00 naar 03.00, de meeste feestjes gaan daarom nu door tot 02.00. Af en toe best pittig met stage. Gelukkig zijn er meerdere feestjes per week en is het ook niet erg er af en toe een te missen.

Doordat de avondklok verkort is en er geen beperkingen meer zijn in het aantal bezoekers etc. wordt er wel flink uitgepakt door de evenementen organisaties. Op dinsdagavond werd er gefeest in Cafe 40B bij Mambo. Het thema was Cura zingt Hazes, iedereen moest in het rood, wit, blauw of oranje gekleed. Op woensdag had Madero uitgepakt met een circusfeest. Acrobaten, vuurspuwers en toekomstvoorspellers liepen daar in de rondte.

Sommige stagiaires hebben een of meerdere dagen vrij in de week. Jette heeft 2 halve dagen vrij om aan school te gaan. Deze week was dit op donderdag en vrijdag. Donderdagmiddag is zij even aan school gegaan bij Boosty, een lunchtentje. Na een uur of 2 aan school te hebben gezeten is het toch erg verleidelijk even naar het strand te gaan op een vrije middag. Donderdagmiddag is Jette daarom ook nog even naar het strand geweest. Zanzibar is namelijk slechts 5 minuten van haar studentenhuis af.

Tweede weekend
De weken vliegen voorbij en voor je het weet staat het weekend alweer voor de deur. Te beginnen met een gezellige happy hour bij Wet and Wild. Zaterdagochtend begon met veel boodschappen doen. Zaterdag ging de helft van Palmera namelijk op een boot met BBQ. Het was een heerlijke dag met hapjes, drankjes en veel dansjes. De dag werd afgesloten met een optreden van Maan bij Cabana!

Bekijk hier de vlog: