Vlog 12: De weekenden in lockdown op Curacao - Bo Curaçao

op

In deze video neem ik jullie mee in twee weekenden in de lockdown op Curacao. We hebben veel georganiseerd als één huishouden: Casa de Palmera.

Thuiswerken
In Casa de Palmera is er gelukkig genoeg thuiswerk plek voor alle studenten. Bijna iedereen op Curacao moet nu stage vanuit huis lopen namelijk. Fiene en ik hebben een leuk plekje gemaakt voor het appartement. De rest van de studenten zitten verspreid door het huis, bijvoorbeeld op hun kamers, onder de palapa, aan de picknicktafel, aan de bar of boven aan een tafel.

Biercantus
Nicole en Meike waren beide jarig in het eerste weekend. Ze hadden bedacht om biercantus te doen met het hele huis. Dit is een spel waarbij iedereen uit volle borst moet meezingen, als je dat niet doet krijg je een straf.

Boodschappen
Door de lockdown op Curaçao is boodschappen doen wat anders dan we gewent zijn. Door plachi di dia mag je twee dagen per week in je auto rijden om boodschappen te doen. Dit hangt af van je kenteken.

Zuipeneren
Vrijdag avond gingen we weer met het huis zuipeneren. Dit spel is gemaakt door Maurits en Bas. Het is een soort ganzenbord, alleen dan is elk vakje een opdracht. Er worden een aantal teams gemaakt en met dit team moet je dobbelen. Op deze manier kom je met je team steeds om vakjes terecht en moet je opdrachten uitvoeren.

Safari avond
Zaterdagavond heeft Casa de Palmera als één huishouden een safari avond georganiseerd. Dit houdt in dat iedereen verkleed moest. Aan het einde van de avond moest iedereen zijn stem uitbrengen voor de beste outfit. De winnaar mocht drie atjes uitdelen aan iemand naar keuze. Bas en Maurits hadden de avond gewonnen. De tweede plek ging naar Aniek, zij was een ranger. En de derde plek ging naar Merel, zij was een mix van allerlei dieren.

Bekijk hier de video:

Wil je meer video's zien? Bekijk dan de vlog van Meike.