Verschillende studentenhuizen

op

Wanneer je besloten hebt om stage te lopen op Curacao heb je stap 1 afgevinkt. Maar je zoekt natuurlijk ook een gezellige woning voor de tijd dat je hier bent. Misschien wil je alleen gaan, misschien ga je samen met anderen. In elk geval wil je een woning die past bij jouw wensen. Deze blog helpt je daarbij. We hebben aan studenten gevraagd die nu woonachtig zijn in deze huizen, hoe zij dit ervaren.

Casa de Palmera
Casa de Palmera is volledig gerenoveerd. Het is een groot en gezellig studentenhuis op Jan Thiel met 25 kamers. 20 kamers in het woonhuis, 3 kamers in de verbouwde containerwoning en 2 kamers in het appartement.
palmera

Het huis
Palmera is een relatief nieuw studentenhuis waar 25 studenten in kunnen. Dit studenten huis zit dichtbij Jan Thiel wat ideaal is om snel even langs te gaan voor boodschappen of om naar het strand te gaan om te lunchen of te chillen. Bij Palmera zit een mooi zwembad met een zithoek waar zowel overdag als in de avond veel gebruik van wordt gemaakt. De kamers zijn verschillend van grote. Er kan dus gekozen worden welke kamer je graag wil. Hierbij is ook nog voor sommige kamers de optie om een airco te nemen. Er is een gezamenlijke keuken waar er vaak in groepjes gekookt wordt. Met 3 of 4 mensen deel je een badkamer wat prima te doen is.

De studenten
Iedereen die hier komen hebben allemaal de gedachte om er een paar maanden lang een mooie tijd van te maken. Iedereen wordt hartelijk ontvangen of je nou alleen komt of met meerdere personen. De groep studenten die van januari tot ongeveer juli blijven, zijn een groep die veel met elkaar omgaan en samen naar feestjes toe gaan. Omdat je veel omgaat met elkaar ontstaan er hechte banden met huisgenoten met wie je herinneringen maakt die je nooit zal vergeten.

Waarom Palmera?
Palmera is een leuk huis op een veilige locatie met genoeg plekjes om gezellig met elkaar te zitten. Conclusie: Wil je de tijd van je leven hebben op een leuke plek met een mooi, leuk en gezellig huis? Kies dan voor Casa de Palmera!

3 voordelen:
1. Het is een gerenoveerd studentenhuis, dit huis is hierdoor wat luxer
2. Bij Palmera betaal je de huur icl stroom
3. Je hebt meerdere chilplekken waar je lekker kan relaxen

Casa de Iguana
Dit is een studentenhuis dat bestaat uit 9 appartementen en een woonhuis. Het is een soort mini resort in een U-vorm. In het middengedeelte heb je een groot zwembad. In elk appartement bevinden zich 3 tot 4 kamers. Het woonhuis heeft 7 kamers.
iguana

Het huis
Casa de Iguana ligt vlakbij een grote supermarkt, namelijk Luna Park. Dit is handig wanneer je een snelle boodschap wil doen. Verder is het huis zelf volgens de studenten erg gezellig door de indeling. In het midden ligt een groot rond zwembad, met daar omheen de appartementen. Ieder appartement heeft ruimte voor 3 max 4 studenten. Je hebt allemaal een eigen kamer. Hoe groot deze is, is afhankelijk van de grootte die je kiest. Daarnaast deel je een buitenzitje, de keuken en de badkamer.

De studenten
Of je nou alleen komt of samen met anderen, je wordt snel opgenomen in de groep. Iedereen heeft dezelfde mindset en staat er zeker voor open om nieuwe mensen te leren kennen. De studenten die er nu zijn, de lichting van 2023, doen veel samen met het hele huis. Feestjes, afters, BBQ’en, alles wordt geregeld samen met het huis. Je leert veel nieuwe mensen kennen en maakt vriendschappen voor het leven.

Waarom Iguana?
Iguana is hét huis voor jou als je van gezelligheid en kleinschaligheid houdt. Iguana ligt erg centraal en er is veel parkeergelegenheid in en rondom het huis.

3 voordelen:
1. Per appartement heb je een eigen keuken
2. Casa de Iguana ligt dichterbij Mambo Beach
3. Bij Casa de Iguana heb je meer parkeerplekken (binnen en buiten het terrein)

Meer weten? Bekijk hier ons hele aanbod