De ervaring van... Eva

op

Hallo allemaal. Ik ben Eva en ik ben 21 jaar. Het aankomende half jaar mag ik stage lopen op het prachtige Curaçao. Ik heb lang nagedacht over bestemmingen, maar wilde toch wel erg graag stage lopen op een plek met veel zon. Aan de andere kant van de wereld in het Caribische gebied, waar eigenlijk altijd de zon schijnt is dan wel de meest ideale plek. Het eiland is niet mega groot en de sfeer is hier relaxed. De punten zon, klimaat, vrijheid, veel studenten hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat ik heb gekozen voor Curacao als stageplek en bijv. niet voor New York of Valencia waar ik ook naar zat te kijken.

De aankomst op Curacao
Mijn aankomst was eigenlijk heel relaxed. Voordat ik moest beginnen aan mijn stage heb ik nog 5 dagen vrij gehad om even te settelen en te acclimatiseren. Ik heb eerst 2 weken in een airbnb gezeten, voordat ik naar het studentenhuis ging. Persoonlijk vond ik dit heel fijn, omdat het wel een grote stap is en je echt even de tijd wil om dit te verwerken. In die dagen hebben we wel al onze huisgenoten leren kennen en omdat wij één van de eersten waren kwamen we niet direct in een grote groep terecht. Mijn aankomst was hierdoor heel fijn en heb ik als prettig ervaren. Daarnaast heb ik weinig last gehad van heimwee, ook al had ik dit misschien wel verwacht.

Tot nu toe vind ik het mega leuk om in een studentenhuis te wonen. Ik houd van geluid om me heen. Ik schrok in het begin heel erg van de hoeveelheid mensen waarmee ik zou moeten gaan wonen. 40 mensen is veel maar uiteindelijk wen je er snel aan en is het alleen maar ontzettend leuk. De mensen zijn allemaal spontaan, iedereen is hier voor de ervaring en de meeste kennen ook niemand. Daardoor merk je dat je heel snel vriendschappen opbouwt en dat contact maken niet moeilijk is. Het is altijd gezellig thuis en het gaat echt als een veilige plek voelen.

Leuke momenten
Mijn leukste moment tot nu toe was op een donderdag. Een vriendin van mij was jarig en we gingen daarom uiteten bij Tinto, dat ligt aan de Jan Thiel baai. Het eten was echt lekker en we zaten met een aantal meiden aan een tafel met uitzicht op zee en de zonsondergang. Het gezelschap was mega leuk en op dat moment besef je je echt even hoe bijzonder het is dat je hier een half jaar mag zijn en dat je dit allemaal mee mag maken. Na dit geluksmomentje hadden we een bootfeest, waar we een mega gezellige avond hebben gehad met onze huisgenoten. Een ander groot voordeel is dat we alles in de buitenlucht hebben kunnen doen. Dit zijn avonden die je niet snel vergeet en waar je echt gelukkig van wordt.

Stageperiode
Naast alle feestjes, zon etc. moet er natuurlijk ook stage worden gelopen. Ik loop stage bij een lokale radiozender, waar ik verantwoordelijk ben voor de content. Ik ben heel erg blij met mijn stage plek en kan veel leren van de mensen die hier werken. Het is heel fijn om ritme op te bouwen en ik heb veel vrijheid op mijn stage. Ik kan alles aangeven en er is plek genoeg om mijn eigen ideeën in te brengen.

Ik zou aanraden om stage te lopen op Curaçao als je ervan houdt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Je moet wel realistisch nadenken en weten dat bijna alles hier Nederlands is en dat het echt een soort studenten trekpleister is. Als je houdt van vrijheid, zon, gezelligheid en veel mensen om je heen zou ik absoluut naar Curacao gaan. Je gaat hier de tijd van je leven hebben en je leert veel nieuwe mensen kennen waar je snel een sterke band mee opbouwt. Als je minder van het studentenleven bent en echt meer wil reizen, ontdekken, nieuwe talen leren kun je naar mijn mening beter naar een ander (ei)land gaan. Ik ben in ieder geval mega blij met mijn keuze en wil het leven voorlopig nog niet verruilen voor het koude Nederland.

evabrunninkhuis