Tips om je stage naar Curacao te betalen

op

Jij wilt graag stage lopen op Curaçao, maar je weet niet hoe je het geld bij elkaar kunt krijgen. Wij hebben dit voor je uitgezocht. Daarom nu 11 tips voor jou van ons, zodat je uiteindelijk met een gerust hart en voldoende euro's/guldens kunt vertrekken naar Curaçao.

1; OV-vergoeding
Wanneer jij tijdelijk voor je studie naar het buitenland gaat kan je je studentenreisproduct tijdelijk stopzetten. Wat levert dit jou op? € 99,58 per maand! (bedragen 9 okt 2020 voor het laatst bijgewerkt voor meer info; kijk op de duo website)

2; Telefoon kosten
Zet jouw mobiele telefoon abonnement tijdelijk stop wanneer dit mogelijk is bij je provider. Het zou zonde zijn als deze kosten gemaakt worden. Je gebruikt je Nederlandse nummer toch niet en natuurlijk kun je overal op het eiland verbinden met Wi-Fi. Wil jij een tijdelijk Curaçaos nummer dan kun je dit bij ons regelen.

3; Kosten voor je kamer/appartement
Woon jij al op jezelf? Zorg dan dat er een tijdelijke bewoner in jouw kamer/appartement komt. Op deze manier zijn je huurkosten in Nederland gedekt (bijvoorbeeld via kamerverhuur groepen op Facebook). Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je kamer op te zeggen en tijdelijk terug naar je ouders te gaan.

4; Studiefinanciering uitwonend
Wanneer jij nog thuis woont vergeet dan dus niet om je studiefinanciering om te zetten van thuiswonend naar uitwonend. Je basisbeurs zal dan veranderen, gebruik de rekentool op de website van DUO voor het exacte bedrag.

5; Beurzen
Soms kom je in aanmerking voor bepaalde studiebeurzen. Kijk daarom altijd op www.wilweg.nl - klik op ‘financiering’ – klik vervolgens op ‘beursopener’. Filter hier je zoekresultaten naar ‘student’; ‘stage’; ‘curaçao’ en bekijk de mogelijke beurzen die op je scherm verschijnen. Niet geschoten is altijd mis! Let op, de Erasmus beurs is alleen voor Europa, Curaçao valt daar niet onder.

6; Bijbaan op Curaçao;
Naast je stage nog energie over om een aantal uren per week te werken? Vooral in de horeca op Curaçao liggen kansen. Het beste is om op locatie langs te gaan, op deze manier hebben ze meteen een duidelijk beeld van je.

7; Dure zaken delen met medestudenten;
Zoals bijvoorbeeld je auto welke gemiddeld €400,- per maand kost, maar een auto op Curaçao is echt een must. Door de auto met meerdere personen te huren bespaar je aanzienlijk op huur, parkeerkosten en benzine. (alhoewel benzine op Curaçao niet duur is)

8; Sparen;
Misschien wel het meest belangrijke advies. Maak een financieel plan voor jezelf om maandelijks geld opzij te zetten voor Curaçao. Bereken met hoeveel geld je wilt vertrekken en hoeveel je maandelijks binnen krijgt. Met een einddoel wordt sparen overzichtelijker en makkelijker, omdat je dan precies weet waar je naartoe werkt. Om ongeveer te berekenen hoeveel geld je nodig hebt hebben wij hier een handig kosten overzicht voor je op een rij gezet.

9; Leef slim;
Eet met elkaar en deel de kosten voor de boodschappen, maak gebruiken van de dagelijkse happy-hours en eat local. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook erg leuk. Op deze manier leer je de echte cultuur van het eiland kennen.

10; Spullen inzamelen;
Een manier die niet ontzettend snel gaat, maar alle kleine beetjes helpen. Voorbeelden voor het inzamelen van spullen die geld opleveren zijn statiegeldflessen, oud ijzer, lege print cartridges of oude mobiele telefoontjes.

11; Spullen verkopen;
In eerste instantie natuurlijk je eigen spullen, zoals bijvoorbeeld kleding die je niet meer draagt. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan je altijd in je kennissenkring rondvragen of zij spullen hebben die je voor ze mag verkopen via bijvoorbeeld marktplaats. Zo help jij ze van de overvolle zolder af en hou je er zelf een leuk zakcentje voor Curaçao aan over.

Hopelijk openen deze tips deuren voor jou. Het inzamelen van geld is vooral een kwestie van doorzettingsvermogen en creativiteit. Je doet het uiteindelijk voor een onbetaalbare ervaring, namelijk een stage op Curaçao. Niet alleen voor het verbreden van je kennis, maar ook voor jouw persoonlijke groei. Het aangaan van een spannend avontuur en uiteindelijk met een rugzak vol prachtige ervaringen en belevenissen terugkomen. Wie wil dat nou niet. We hopen je gauw te mogen begroeten op Curaçao!

Mira abo pronto!

Wil jij meer informatie over zaken die handig zijn om te weten als je op Curaçao gaat stage lopen, bekijk dan onze 'handig' pagina.