Studenten aan het woord: Max

op

Mijn naam is Max, ik ben 20 jaar oud en ik zit sinds 9 februari (tot 15 juli) op Curacao. Ik liep hier stage bij een groothandel van diversen producten, denk aan pampers voor volwassenen en baby’s, cosmetica artikelen, honden voer, snoep en deodoranten en dergelijken. Sinds vorige week is mijn stage afgerond. Vanuit school moest ik een stage kiezen. Dit leek voor mij een uitgelezen kans om naar mijn geboorteland te gaan, ja ja ik ben gewoon een Antiliaan!

Maar ja, ik zit hier natuurlijk op een ongelofelijk lekker eiland. Vandaar ook deze super coole blog. Graag vertel ik jullie wat meer over het uitgaan op het eiland. Binnen een week wist ik al precies waar ik elke dag moest zijn. Ik neem jullie mee naar een gemiddelde week van mijn leven hier. Dinsdag is de Alley’s avond, dit is een club/café waar je 15 gulden betaald om binnen te komen. Bij binnenkomst krijg je dan een cup die je voor 1 uur lang mag vullen met al het drank dat de Alley’s te bieden heeft. Ik vind dit een heerlijke avond, iedereen heeft het altijd naar z’n zin. Je voelt hem al aankomen, ik ben hier ALTIJD. Ik hoor jullie al denken, maar overleef je dat wel? Ja tuurlijk! Deze Happy Hour duurt tot 10 uur, daarna drink je nog 1 drankje en ga je naar huis. Het voordeel hiervan is, is dat je vroegtijdig thuis bent en lekker kan gaan slapen.

De volgende dag wordt je wakker als een prinses en kan je lekker naar stage gaan. Na stage rust je lekker uit en ga je eten. Daarna begint het alweer, er wordt gezellig ingedronken bij ons thuis op de veranda met meestal veel mensen uit ons huis. Want, het is Cabana avond. Ik ben hier meestal rond 11 uur, want dan begint het pas leuk te worden. Bij Cabana is live muziek, dit is nog best vaak prima muziek waar lekker gedanst op kan worden. Het is wel druk, maar ja hoe meer zielen hoe meer vreugde. Donderdag is een rustige dag, dan is De Tijd avond. De tijd is een gezellig bruin café in Punda. De Happy Hour is hier van 9 tot 11, lekker lang dus! Je hebt buiten een relaxte lounge set waar je kan gaan zitten en kletsen met mensen die je leuk vindt. Binnen is er een pool tafel en een dart bord.

In het weekend is het feest. Zaterdag ga ik meestal naar Zanzi. Dit is een heerlijke plek in Jan Thiel. Ik ga altijd naar Zanzi omdat daar op zaterdag de leukste Happy Hour van de week is. Klokslag 5 uur wordt er een heerlijk plaatje aangegooid door de DJ, deze plaat geeft mij het echt vakantie gevoel dat ik toch wel ieder weekend hier heb. Er worden buckets met Amstel Bright gehaald en iedereen is gezellig met elkaar aan het kletsen, hier en daar wordt gedanst, vrouwen in bikini, helemaal top dus! Ik blijf hier vrijwel altijd tot het eind, dat is 00:00, omdat ik deze heerlijke dag liever niet wil missen.

Zondag is het vakantie gevoel alweer bijna over, je wordt wakker en gaat bijvoorbeeld naar een strandje ergens in Westpunt of lekker dichtbij. Zoals Chill, dit is een gezellig tentje op Mambo Beach waar je van 5 tot 6 weer een Happy Hour hebt. Daarna even snel eten en door naar Wet & Wild als je daar zin in hebt. Wet & Wild is altijd gezellig, niet te druk, alleen vind ik de muziek vaak heel slecht, maar ja ik ga liever niet thuis zitten en niks doen. Ik snap dat je je nu afvraagt, wat is er maandag dan? Maandag is het voor mij rust dag, dan doe ik niks en ga ik lekker vroeg slapen. Ik moet natuurlijk wel een beetje aan mijn gezondheid blijven denken.

Naast de feesten op dit heerlijke eiland, wordt er natuurlijk ook hard gewerkt. Dit bedrijf bestaat nu ongeveer twee en een half jaar, maar ze timmeren al goed aan de weg. Elke maand worden de doelstellingen gewoon gehaald, wat natuurlijk voor een klein bedrijf een enorme prestatie is. Ik heb veel geleerd in de vijf maanden dat ik stage heb gelopen bij ze. Ik heb bijvoorbeeld het magazijn heringericht, wat uiteindelijk heeft gezorgd voor meer overzicht in het magazijn en het orders pakken werd efficiënter. Dit is natuurlijk heel erg leuk om te zien, dat jij bij hebt gedragen aan de groei van een bedrijf. Bij een klein bedrijf zie je kleine aanpassingen in processen natuurlijk veel sneller dan in een groot bedrijf. Al met al, heb ik veel geleerd en heb ik een hele leuke tijd gehad bij ze. En ik weet nu al helemaal zeker dat ik later ook voor mezelf wil beginnen.

Desalniettemin, ik heb het hier echt heerlijk. Geniet er elke dag weer van dat ik op dit heerlijke eiland zit. De sfeer, de zon, de mensen, de Bright’jes, de vrouwen noem het maar op. Ik raad het iedereen aan om stage te lopen in Curacao en regel dit dan via Bo Curacao. Bo Curacao heeft mij heel erg goed geholpen met alle vragen die ik had en dankzij Bo Curacao had ik een top stageplek.
Bedankt voor het lezen van deze blog.
Ajo!

Wil jij meer ervaringen lezen van studenten, lees dan nu Aukje haar avontuur.

stage-curacao-max-3
stage-curacao-max