Tien hoogtepunten van Curacao

op

Wat is er allemaal te doen op Curaçao? Best een belangrijke vraag wanneer je stage gaat lopen op het eiland. Want naast jouw rol als stagiair(e), wil je in je vrije tijd natuurlijk ook het eiland verkennen. Lees gauw verder over de door ons aangeraden top 10 hoogtepunten op Curaçao!

Quad tour
Tijdens jouw stage op Curaçao ben je natuurlijk veel te vinden op een van de mooie stranden, maar er zijn nog veel meer mooie plekjes op het eiland. Je kunt zelf op pad gaan om een boel mooie plaatsen op het eiland te ontdekken, maar met een quad tour kom je op plekken die je zelf nooit had gevonden. Tijdens zo’n tour ga je op pad met een ervaren gids die jou wegwijs maakt over het hele eiland. Hierbij moet je niet denken aan de gewone autowegen maar aan rotsachtige weggetjes dwars door de natuur.

Feestjes
Elke avond is er wel iets te doen qua uitgaan op dit mooie tropische eiland. Vroeger waren de avonden verdeeld over de verschillende clubs onderling en ging iedereen elke avond zo goed als naar hetzelfde. Tegenwoordig valt er steeds vaker wat te kiezen. Hoe onze studenten het uitgaansleven ervaren lees je hier.

Stranden
Witte stranden en een blauwe zee? Die hebben we op Curaçao in overvloed, om precies te zijn 37! Dit is natuurlijk ook wel een beetje waar Curaçao bekend om staat. Het eiland heeft zo veel stranden omdat ze allemaal tussen rotsen in zitten, waardoor het over het algemeen relatief kleine stranden zijn met allemaal hun eigen charme. De meest centrale en toeristische stranden zijn toch wel Mambo en Jan Thiel beach.

Klein Curaçao
Het langste en witste strand van Curaçao is te vinden op Klein Curaçao; een onbewoond eiland, ongeveer dertien kilometer vanaf de zuidoostkust. Je kunt hier binnen twee uur met de boot komen. Het strand is bedekt met zacht wit strand en het water is glashelder. Een dagje Klein Curaçao mag je niet hebben overgeslagen zoals je hier kunt lezen.

De Curaçaose keuken
De keuken van Curaçao lijkt niet op de Nederlandse. Veelgebruikte ingrediënten zijn banaan, maïs, doperwten en de voor ons onbekende okra, wat doet denken aan courgette en groene peper. Een must op het eiland is toch wel het eten van een Pastechi of Johnny Cake. Deze kan je vaak halen bij de foodtrucks langs de weg, bij een Snek (open lucht bar/broodjeszaak/restaurant/snackbar, grote varieert). Ook zijn ze vaak wel bij de broodafdeling of restaurant van een supermarkt te halen.

Onderwaterwereld
Een van de meest indrukwekkende plekken op Curaçao is zonder twijfel de prachtige onderwaterwereld. Hoewel snorkelen natuurlijk al erg leuk is, kun je deze wereld op een nog intensere manier of toffere manier beleven. Curaçao komt in vele top-10 mooiste duikbestemmingen ter wereld voor.

Geschiedenis
Curaçao heeft een geschiedenis welke het zeker waard is om je in te verdiepen wanneer je stage loopt op Curaçao. Zo zal je bijvoorbeeld, wanneer je over het eiland rijdt, zeker een paar van de landhuizen tegenkomen die hier zijn gebouwd in de tijd van de slavernij. Daarnaast heeft het eiland verschillende musea, 1 van de bekendsten is Kura Hulanda in Otrobanda, ook wel het 'slavenmuseum' genoemd.

Fuikdag
“Wauw. Wauw. Wauw. Wauw. Wat een ziek feest. Wat een ziek feest. Wat een ziek feest. Wauw. Wat een ziek feest”. Dit was een half uur lang het enige wat een huisgenoot van mij kon uitbrengen, nadat we weer thuis kwamen van fuikdag. Ik sluit me daar volledig bij aan. Wat een ziek vet feest was dit, niet normaal, niet te bevatten. Gewoon helemaal gewauwd waren we. Schreef onze stagiaire nadat ze bij dit geweldige feest aanwezig was geweest. Fuikdag is een feestdag op het water gehouden op de eerste zondag van het jaar aan de Fuikbaai. Dit feest is het grootste drijvende outdoorevenement in Curaçao en een van de grootste in het Caribisch gebied. Naast fuikdag, worden er ook kleineren versies gehouden, zoals FUIK you.

Natuur
De natuur op Curaçao is zeer gevarieerd en kan worden omschreven als ruig, maar puur. Het heeft veel rots en steen, bijna alle stranden liggen vaak in een baai tussen de rotsen. Het eiland heeft verschillende natuurparken, het grootse natuurgebied ligt in het westen: Nationaal Park Christoffel. Hier bevindt zich de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland: 372 meter.

North Sea Jazz Festival
Sinds 2010 is ook op Curaçao het grote spektakel ‘North Sea Jazz Festival’ te bezoeken. Dit jaar zal het evenement plaats vinden van 1 t/m 3 september 2016. Bekijk welke geweldige artiesten er dit jaar op zullen treden op de website van North Sea Jazz.

Naast deze hoogtepunten is er natuurlijk nog veel meer te doen op het eiland. Blijf op de hoogte door ons te volgen op onze sociale media kanalen en via de nieuwsbrief.

bo-curacao-top-10-highlights-stage-curacao