Myrthe haar Carnaval op Curacao

op

Wereldwijd wordt Carnaval anders gevierd. In Nederland zijn we carnaval natuurlijk gewend als een lang feestweekend waarbij het bier rijkelijk vloeit en iedereen zichzelf zo minimaal of juist maximaal mogelijk verkleed heeft. Afhankelijk van de stad waar je het gaat vieren.

**De verschillen tussen Carnaval in NL en Curaçao*
s’ Avonds was de carnavalsoptocht. Hier op Curaçao gaat dat toch anders dan in Nederland. In Nederland verkleed je jezelf, wordt je dronken, ga je naar een grote stad onder de rivieren (als je een van de pechvogels bent die niet is opgegroeid in een plaats waar het feest gevierd wordt) en dans je op liedjes als “er staat een paard in de gang” en “seks met die kale”. Als bezoeker van het carnavalsfeest wordt er een actieve deelname aan de festiviteiten van je verwacht. Iedereen is blij, iedereen danst, iedereen is verkleed, iedereen is je vriend. Hier op Curaçao gaat dat wat anders. Hier gaat het vooral om de optocht.

Er zijn verschillende groepen die deelnemen aan dit festijn. De klederdracht is fantastisch, het is echt geweldig om mee te maken. Alle deelnemers zijn super vrolijk en zo mooi versierd. De optocht wordt op zondag en op dinsdag gedaan, althans, de volwassenen. Op maandag lopen de kinderen de optocht, hun klederdracht doet zeker niet onder voor die van de volwassenen. Hoewel we in Nederland gewend zijn onszelf ook te verkleden en actief deel te nemen, was het echt tof om dit ook een keer mee te maken. Optimaal genieten van andermans kostuums en het plezier van de deelname aan een optocht over je heen laten komen als de zee bij de branding. Als ik ooit de kans krijg, ben ik er graag nogmaals bij!

Hierbij een korte impressie:

In Myrthe haar volgende blog lees je hoe ze bezoek krijgt uit Nederland!