Myrthe krijgt bezoek op Curacao

op

Gedurende mijn stageperiode op Curaçao doe ik veel nieuwe contacten op en kom ik in verschillende omgevingen terecht die een indruk bij mij achter laten. Hoewel foto’s een realistisch beeld kunnen schetsen van de dingen die ik meemaak en ook het vertellen van mijn avonturen een mogelijkheid is om met mijn thuisfront te delen hoe het leven hier is, maakt dat toch vaak niet echt duidelijk voor mijn vrienden en familie wat ik eigenlijk beleef. Één van mijn beste vriendinnen had vooraf aangegeven dan ze niet voldoende centjes op de bank had om mij op te komen zoeken. Maar gelukkig is de technologie inmiddels redelijk ver, en is bellen via whatsapp - bij goede WiFi verbinding - bijna net zo verstaanbaar is als normaal bellen, waardoor de afstand voor je gevoel ietsje kleiner wordt.

Bezoek op Curacao
Een paar weken geleden was ik aan de telefoon met die bewuste vriendin, via whatsapp uiteraard. We bespraken hoeveel dagen het nog zou duren tot ik weer in Nederland zou zijn en wat we zouden gaan doen als we elkaar weer zagen. 10 minuten nadat we hadden opgehangen, belde ze terug:
“Myrth, er is iets wat ik je niet heb verteld.”
Uiteraard dacht ik direct dat ze zwanger was. En omdat deze bewuste vriendin net zo graag moeder wil worden, als dat ik zin heb om drie paar schoenen achter elkaar op te eten, was deze gedachte al een verschrikking op zich. “Nee natuurlijk ben ik niet zwanger! Maar je moet wel even gaan zitten.” Zei ze.
Omdat ik een glas water vast had leek het mij een beter idee, wat ze ook wilde gaan zeggen, om hier gehoor aan te geven en het glas ook even weg te zetten.
“Zit je?”, “Wat is er nou?”, “Myrth… We komen je opzoeken in Curaçao!”
Ik heb nog nooit in mijn leven zo gehuild van geluk denk ik. Ik snotterde m’n hele studentenhuis bij elkaar en kon het de rest van de avond zo goed als niet meer droog houden. Ze wilde me eigenlijk verrassen, maar toen ze hoorde hoe leuk ik het had was ze bang dat ik het misschien als storend zou ervaren als ze opeens voor mijn neus zou staan. Als ze dat had gedaan was ik spontaan out gegaan. Van geluk. Met als gevolg mogelijk letsel. Hoe dan ook was ik uitzinnig vrolijk geweest als ze me verrast had!

Ze kwamen met z’n vieren. Mijn beste vriendin, haar vriend, zijn baas en een vriend van hem. Ik heb twee daagjes en een weekend vrij gehad om leuke dingen met hen te ondernemen. We zijn bij een verlaten landhuis wezen kijken, naar de Hato Caves geweest, we hebben verschillende strandjes aangedaan en we hebben ontzettend lekker gegeten alle dagen. Dat weekend was toevallig ook Full Moon. Dat is een heel leuk strandfeest dat één keer per maand wordt gegeven. Dit stelde mij en mijn vriendin de mogelijkheid om hier gezamenlijk heen te gaan. Omdat zij van Hardcore muziek houdt en ik van Techno gaan wij nooit samen uit. Dit was een nieuw hoogtepunt in onze band. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad. Haar vriend is ons om 3 uur in de nacht op komen halen, terwijl het resort waar zij zaten zo goed als aan de andere kant van het eiland was!

We zijn de volgende avond met z’n allen naar Zanzibar gegaan. Dat is een strand waar elke zaterdagavond de Nederlandse community van Curaçao samen komt om mee te genieten van de happy hour van 5 tot 6 en vervolgens een steenovenpizza’tje mee te pakken bij de pizzeria van de beachclub. De volgende dag was het tijd om naar klein Curaçao te gaan met de Mermaid. Een mooie grote boot die ons in twee uur tijd naar het kleine eilandje heeft gebracht. Hoe lang ze er precies over gedaan heeft weet ik niet, ik heb het grootste deel van de tocht geslapen. Ik ben geen ochtendmens, dus tot een uur of 10 ben ik niet gezellig. En aangezien we om kwart over 6 al vanaf het resort werden opgehaald, was ik nog niet op mijn best. De Mermaid heeft een eigen terreintje op het eiland, met tafels en een BBQ. We kregen eerst een ontbijt met diverse broodjes na aankomst en kregen toen tips waar we schildpadden konden spotten. Klein Curaçao staat er om bekend dat schildpadden s’ ochtends komen ontbijten van het zeegras wat bij het eilandje ligt. We zijn daarom ook vlug de zee in gegaan om snorkelend op zoek te gaan naar de diertjes. En uiteindelijk hebben we er nog twee gevonden ook! Heel erg tof. Heel bijzonder om zulke dieren in het echt in het wild te zien in plaats van in de dierentuin in een glazen bak.

s’ Middags verzorgde de Mermaid een heerlijke BBQ en om half 4 zijn we weer terug vervoerd met de boot naar Curaçao. Om met de Mermaid mee te gaan ben je ongeveer €90 kwijt, maar het is het dubbel en dwars waard. Het zand is op klein Curaçao zo wit dat het de zon heel erg reflecteert. Op klein Curaçao wordt je verbaasd door de mooie vuurtoren en het aangespoelde scheepswrak aan de ene kant van het eiland en de maximale bruiningsmogelijkheden aan de strandkant van het eiland. Het is een heerlijk dagje weg, waarbij veel zeedieren te zien zijn en waar de service van de bemanning in het teken staat van gastvrijheid. s’ Middags voert de bemanning de vissen met het achtergebleven brood van de BBQ, waardoor je heel veel prachtige vissen ziet tijdens het snorkelen. Echt een absolute aanrader!

Weer terug naar stage
De dagen waren voorbij gevlogen en de stage-werkzaamheden konden ook niet te lang blijven liggen. Maandag en dinsdag van de week erop heb ik weer stage gelopen. Woensdag was de laatste avond van mijn beste vriendin en haar gezelschap. Om de leuke dagen af te sluiten hebben we een drankje gedaan bij Zanzibar, dit zat heel gemakkelijk recht naast hun resort. Het afscheid was wel weer even een dingetje. Het was fijn alles aan haar te kunnen laten zien en samen toekomstige herinneringen te beleven. Des te lastiger als ze dan weer weggaat en het startsignaal voor het missen wordt gegeven. Inmiddels ben ik wel al over de helft van mijn stagetijd heen, dus ik zie haar weer snel genoeg, toch heerlijk dat ze er is geweest!

bo-curacao-myrthe-en-josca-1
bo-curacao-myrthe-en-josca-2

Lees hier Myrthe haar volgende blog