Rondleiding studentenhuis Casa de Palmera - Bo Curaçao

op

Dit is een rondleiding door het allerleukste studentenhuis op Curaçao: Casa De Palmera. Ik laat in deze video het hele huis, de studenten en de voorzieningen zien.

De veiligheid en ligging
Het huis ligt in Jan Thiel, dit is de veiligste buurt op Curacao. De woning is volledig omheind, heeft camera beveiliging en daarnaast kun je je auto of scooter op het terrein parkeren achter een gesloten hek Ook is het huis perfect gelegen en dichtbij Mambo- en Jan Thiel Beach. Daarnaast is het op steenworp afstand van verschillende supermarkten.

De voorzieningen
Casa de Palmera bestaat uit 25 kamers. 20 hiervan zijn in het woonhuis, drie hiervan zijn verbouwde containterwoningen en er is nog een appartement met twee kamers.
Het huis is van veel voorzien: een binnen- en buitenkeuken, badkamers en toiletten, studieruimte en wasmachines. Daarnaast heeft het een grote en gezellige tropische tuin met overkapping, palapa, sportveldje, buiten bar, BBQ en een groot zwembad. De keukens en badkamers worden met elkaar gedeeld en deze worden drie keer per week schoongemaakt. Je gebruikt vaak de badkamer die het dichtsbij jouw eigen kamer is.
**
Studenten in Casa de Palmera**
We leven met 25 studenten in Casa de Palmera. Ik vind dit een perfect aantal, omdat er hierdoor een grote vriendengroep ontstaat. Doordeweeks zijn alle studenten natuurlijk vaak bezig met school en stage, maar buiten deze uren om brengen wij veel tijd met elkaar door. Na stage eten en koken wij met zen allen. Er worden dan vaak groepjes van ongeveer zes gemaakt, zodat er niet voor 25 man gekookt hoeft te worden. In de weekenden worden er altijd leuke dingen georganiseerd met het huis zoals vlot-, boot- en busfeestjes. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van onze tuin om met elkaar bijvoorbeeld drankjes en spelletjes te doen. Er zijn ook al veel netflixavonden geweest. We hebben ook veel contact met andere studentenhuizen en stagiaires.

Bekijk hier de rondleiding van Casa de Palmera:

Wil je meer video's zien, bekijk dan de vlog van Fiene.