Vlog 4: Christoffelberg, Grote Knip & stage - Bo Curaçao

op

Al sinds de eerste week dat ik op het eiland ben, hoor ik van iedereen hier dat ik de Christoffelberg echt een keer moet beklimmen. Ook werd mij verteld dat in deze periode van het jaar het beste de berg kan beklimmen omdat de natuur nog in volle bloei is op dit moment. Dit wilde ik natuurlijk voor geen goud missen. Het Christoffelpark is het grootste natuurpark van Curaçao. Het is geopend van 06:00 – 15:00. Je mag niet later dan 10:00 nog de berg op in verband met de warmte.

De klim
Dus na een vrijdagavond, die best laat is geworden, zijn we met bijna het hele huis om 6 uur ’s ochtends opgestaan en zijn we vertrokken. Ik vond het zeker fijn om hier wat vroeger te zijn, aangezien het op de terugweg al een stuk warmer was. We hadden onze sportkleren en goede schoenen aangetrokken en zijn helemaal tot de top gekomen. In het begin viel het pad wel mee, maar het werd steeds uitdagender. Zo moesten we na een tijdje echt klimmen, wat echt heel leuk was om te doen. Toen we boven waren aangekomen na ongeveer anderhalf uur scheen er een prachtige regenboog. Dit maakte de klimtocht helemaal af en het uitzicht was mega mooi. Ik raad het iedereen aan om te doen wanneer je op Curaçao bent!

Grote Knip
Toen we weer beneden waren aangekomen hadden we nog een heel mooi strand op de planning, namelijk de Grote Knip. Aangezien we toch al in Westpunt waren, konden we deze kans mooi pakken. Ik hoorden al van anderen dat dit een van de mooiste stranden is van Curaçao, en niets bleek minder waar. Het zand was wit, felblauw water en er waren mooie hoge rotsen. Ook dit is een echte aanrader.

Creatieve middag
Vervolgens liet ik zien hoe een woensdagmiddag als Bo Curacao stagiaire. Dan hebben wij namelijk onze creatieve middag, waarbij we content verzamelen voor de social media van Bo Curaçao. Hierbij hebben we mooie plekken bezocht zoals Fort Beekenburg en Director’s Bay. En natuurlijk sluit de vlog af met een video van de plek waar de studenten heel vaak te vinden zijn, de happy hour bij Madero!

Bekijk hier mijn vlog

Wil je meer video's zien, kijk ook naar de vlog van Nova.