Q&A met stagiaires op Curaçao - Bo Curaçao

op

Via onze social media kanalen merkten we dat er veel vragen kwamen vanuit studenten die graag stage willen lopen op Curaçao. Hierdoor zijn we op het idee gekomen om een Q&A te organiseren waarbij studenten uit Casa de Palmera: Jelle, Bas, Nova en Fiene vragen beantwoorden. Via Instagram konden studenten vragen doorsturen en zo hebben wij geprobeerd alle vragen te beantwoorden in de video.

Hoeveel kost het om stage te lopen op Curaçao?
Zo kwamen er erg veel vragen over de kosten van een stage op Curaçao. Hierop antwoorden wij dat je het zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wilt. Zo heb je natuurlijk vaste lasten zoals huur en auto, maar hiernaast kun je met 150 euro per week het wel redden. Dit is een schatting, omdat het er natuurlijk aan ligt of je vaak uiteten gaat en of je een beetje op je geld let.

Hoe gaan jullie naar stage en is er openbaar vervoer?
Vervolgens kwam ook de vraag binnen hoe het hier is geregeld qua openbaar vervoer en hoe de studenten naar stage gaan. Iedereen uit ons huis gaat met de auto naar stage. Openbaar vervoer is hier niet relevant en het is ook mogelijk om een scooter te huren als je nog geen rijbewijs hebt.

Hoe zit het met de veiligheid op Curaçao?
Wij vergelijken Curaçao eigenlijk altijd met Rotterdam of Amsterdam. Het is hier zeker veilig als je goed oplet dat je niet alleen over straat gaat in de avond en in de avond/nacht de hoofdwegen neemt. Daarbij zijn de huizen hier goed beveiligd en moet je goed op je spullen passen, net zoals je dat in Nederland doet.
**
Alles over Casa de Palmera!**
Veel studenten waren benieuwd naar het studentenhuis van Bo Curaçao, Casa de Palmera. Wij vinden het huis mega fijn en heel gezellig. Casa de Palmera ligt in Jan Thiel, de veiligste buurt van Curaçao. Daarbij is de locatie erg fijn omdat het tussen Jan Thiel Beach en Mambo Beach ligt. Ook is de wifi hier erg goed, waardoor je makkelijk aan school kan als je thuis bent.

Zou je iedereen een stage op Curaçao aanraden en waarom?
Hier waren we het allemaal unaniem over eens, ja! Zo zegt Jelle dat het een gemiste kans is om het niet te doen. Het is een leerzame periode waar je alles uit het leven kan halen en de sfeer op Curaçao is erg relaxed. Ook is het fijn dat hier bijna alleen maar Nederlandse studenten zijn, waardoor je ook snel vrienden maakt. Daarbij zijn hier hele leuke feestjes waar je elk weekend weer naar uit gaat kijken. Curaçao is zeker een aanrader!

Met welke opleidingen kun je je inschrijven bij Bo Curaçao?
Op deze vraag antwoorden we meteen: alles! Hierbij vertellen we wel dat het voor opleidingen omtrent de gezondheidszorg op dit moment wel lastig is, omdat in verband met COVID-19 de ziekenhuizen hier alleen locals aannemen. Daarbij lichten we toe dat we niet alleen de vacatures op de website aanbieden maar ook op zoek gaan naar een stage op maat voor studenten die hier behoefte aan hebben.

Hoe zit het hier met afstudeerstages?
Afstudeerstages zijn hier zeker mogelijk. Veel studenten werken mee met een bedrijf en doen daarnaast bijvoorbeeld onderzoek. Ook is het mogelijk om alleen onderzoek te doen bij bedrijven, dit komt wel wat minder voor.

Regelt Bo Curaçao ook werk?
Wij regelen ook werk, maar vaak is dit wel horecawerk. We kunnen je helpen horecawerk en advies geven over je CV. Buiten horecawerk doen we alleen stages.

Kun je sporten op Curaçao?
Er zijn hier sportscholen, waar zeker wat studenten gebruik van maken. Daarnaast is er elke week beachtennis en beachvolleybal. Hier doen de studenten van Casa de Palmera ook vaak aan mee. Daarnaast is er elke maandag, dinsdag en donderdag een bootcamp avond. Dit duurt een uur en is erg leuk, omdat je elke keer weer op nieuwe locaties komt en altijd in de avond buiten sport.
**
Wat is een musthave die je nodig hebt op Curaçao?**
Muggenspray is iets wat we meteen opnoemden. Daarnaast is een wereldstekker nodig omdat je geen Nederlandse stopcontacten hebt hier. Verder kan je hier eigenlijk bijna alles kopen, omdat je ook een Albert Heijn hebt hier. Kleding is wat lastiger, maar er zijn wel een aantal kleine leuke winkeltjes. Wel is het handig om van tevoren genoeg zomerkleding mee te nemen.

Wat is het leukste aan stagelopen op Curaçao?
Op deze vraag is het antwoorde meteen: de happy hours! Daarbij vinden we het zo leuk om samen met andere studenten in een studentenhuis te wonen en thuiskomen bij al je vrienden. Ook worden de bootfeestjes, vlotfeestjes en busparty’s genoemd. Uiteten is iets wat we ook heerlijk vinden hier, maar we eten ook vaak thuis. Hier maken wij vaak pasta’s, couscoussalade, wraps, taco’s en nog veel meer lekkere gerechten.

Ik hoop dat al jullie vragen hiermee zijn beantwoord! Mochten jullie nog vragen hebben dan kunnen jullie ons altijd mailen, appen, bellen of een berichtje sturen via WhatsApp.

Bekijk hier de video

Wil je meer video's zien, bekijk dan de vlog van Nova.