Vlog 2: Mijn eerste maand op Curacao

op

In deze vlog neem ik je mee in het leven van een stagiaire tijdens mijn eerste maand op Curacao. Ik ging van mooie stranden naar happy hours en bootfeestjes met mijn studentenhuis.

Op 2 januari was het zover, ik vloog samen met twee vriendinnen naar Curacao. Ik vond het heerlijk om vanuit het koude Nederland aan te komen op het zonnige Curaçao, waar ik voorlopig ook nog niet weg hoef. Na een nachtje slapen gingen we meteen naar Mambo Beach om daar te ontbijten met de voetjes in het zand en om onze eerste duik te nemen in het mooie blauwe water.
We hadden al heel snel een goede klik met onze huisgenoten, waar we dan ook heel veel leuke dingen mee gingen doen. Elk weekend worden er activiteiten georganiseerd en rijden we het eiland af om de mooiste stranden te bezoeken, drankjes te drinken bij de leukste restaurants en verkennen we samen het eiland.

Snektour
Een van deze activiteiten was de snektour. Een soort Curaçaose kroegentocht.
Sneks zijn een soort openlucht kroegen gecombineerd met een mini-supermarkt. Op bijna elke hoek zit een snek en ook langs de wegen zijn er heel veel sneks te vinden op het eiland. Hier kan je een biertje drinken, voetbalwedstrijden kijken of een lokale snack eten. Met mijn huisgenoten gingen we langs verschillende sneks op het eiland om overal een biertje te drinken in de zon.

Vlot- en bootfeest
Daarnaast hadden we een vlotfeest. Met een klein bootje werden we allemaal naar een vlot op het Spaanse Water gebracht waar we een feestje hadden. Hier was muziek, een mooie zonsondergang en veel gezellige mensen.
Ook werd er een bootfeestje georganiseerd. Met ongeveer 50 man gingen we op een boot die ons richting Kokomo beach voer. Er was een dj aan boord en tussendoor maakten we een tussenstop om te zwemmen. Op het bovendek kon je dansen en het was weer een gezellig feestje.

Bootcamp
Naast alle leuke feestjes en andere activiteiten, moet er natuurlijk ook nog gesport worden. Elke maandag, dinsdag en donderdag is er een bootcamples waar je aan mee kan doen. Deze lessen zijn elke keer op een andere locatie en wordt gegeven door militairen. Mijn huisgenoten en ik doen vaak mee en worden bij zo’n lesje helemaal afgemat.

Wil je meer video's zien? Bekijk dan de vlog van Nova.