Even voorstellen: Meike

op

**Wie ben ik **
Bon dia! Mijn naam is Meike de Jong, ik ben 22 jaar en vierdejaars Tourism Management student aan NHL-Stenden in Leeuwarden. Ik woon in Groningen en geniet enorm van het leuke studentenleven daar, maar voor 4,5 maand heb ik het koude, regenachtige Groningen ingeruild voor het heerlijk zonnige en altijd gezellige Curaçao. Waar ik tot nu toe nog geen seconde spijt van heb gehad.

Nadat ik de havo heb afgerond heb ik een half jaar doorgebracht in Australië waar ik een Cambridge cursus heb gevolgd, gesurft en rondgereisd. Het was een onwijs leuke periode, waarbij het heel leerzaam was om voor een langere periode aan de andere kant van de wereld te wonen en om veel nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens mijn studie keek ik daarom elke keer al uit naar het moment dat ik weer naar het buitenland kon vertrekken. Gelukkig kon ik, ondanks Corona, op 2 januari het vliegtuig pakken om hier te beginnen met mijn stage bij Bo Curaçao.

**Waarom Curaçao **
De keuze voor Curaçao was snel gemaakt. Familie van mij woont hier, waardoor ik wekelijks mooie foto’s en filmpjes voorbij zag komen van het lekkere weer, de blauwe zee en de leuke restaurantjes op het strand. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om mijn stage hier te doen. Want hoe kan je je stagedag beter afsluiten dan met je voeten in het zand, heel veel gezellige stagiaires om je heen en een cocktail in je hand.

Ondertussen ben ik nu twee weken op het eiland en weet zeker dat dit de beste beslissing is geweest van het afgelopen jaar. Het voelde heel snel als thuis door de leuke mensen die ik heb ontmoet en de relaxte sfeer die op het eiland hangt. Ik kijk enorm uit naar de komende periode en heb heel veel zin om het altijd zonnige eiland te gaan verkennen en alle mooie stranden, vrolijk geschilderde straten en feestjes te ontdekken.

Studentenhuis
Ik woon in een studentenhuis met 37 anderen, waardoor er vaak leuke activiteiten worden georganiseerd en er altijd mensen om je heen zijn waarmee je dingen kan ondernemen. De groep vind ik super leuk en iedereen staat open om elkaar beter te leren kennen, waardoor ik mij er meteen al thuis voelde. Afgelopen weekend stond er een bootfeestje gepland, vanmiddag gaan wij met z’n allen naar een happy hour op het strand en aankomend weekend gaan we de Christoffelberg beklimmen en daarna naar een mooi afgelegen strand op Westpunt.
boot-curacao

Wat ga ik doen
Afgelopen maandag was mijn eerste stagedag bij Bo Curaçao, waarin ik deze week meteen ben meegenomen in het hele proces en de verschillende werkzaamheden. Uiteindelijk zal ik de komende maanden meedraaien als allround medewerker. Tijdens deze periode zal ik jullie op de hoogte houden van het leven hier op Curaçao in blogs en vlogs. Daarnaast zal ik jullie mails beantwoorden en Skype gesprekken voeren om jouw wensen en eisen te ondervinden en om uiteindelijk een passende stageplek te regelen voor jou.

Ik heb enorm veel zin in de komende periode bij Bo Curacao, en kijk uit naar de werkzaamheden en het contact met jullie om voor jullie een onvergetelijke stage te regelen.
Hopelijk tot snel!

Liefs,
Meike

strand-curacao