Even voorstellen: Jette

op

Bon dia!

Ik ben Jette Molenaar, 20 jaar oud en één van de drie nieuwe stagiaires van Bo Curaçao. Na enorm lang gewacht te hebben, ben ik hier dan eindelijk! Op mijn favoriete eiland Curaçao. De bedoeling was dat ik al op 1 februari zou aankomen, maar helaas werd dit met een half jaar verplaatst naar 23 augustus. Dit omdat ik vanwege de coronasituatie in februari niet mocht gaan vanuit mijn opleiding…
stagiaire-jette-min

Gelukkig is het eindelijk zover na mijn halve tussenjaar en zit ik nu al twee weken op het eiland. Ondanks dat ik hier alleen naartoe ben gekomen, voel ik mij hier al helemaal thuis. Doordat iedereen hier zo enorm sociaal en gastvrij is, voelt het alsof ik hier al weken zit. Ik ben vroeger als kind wel vaker op vakantie geweest naar Curaçao, maar nu ik hier als student zit beleef ik dit natuurlijk wel erg anders. Tot nu toe ben ik echt optimaal aan het genieten!

Stage bij Bo Curaçao
Toen ik in het eerste jaar van mijn opleiding Creative Business zat, zat ik een beetje te kijken op YouTube naar filmpjes van Curaçao. Ik was destijds al drie jaar niet op het eiland geweest en miste het enorm. Na wat filmpjes aangeklikt te hebben kwam ik bij de vlogs van Desi, een van de vorige stagiaires van Bo Curaçao. Op dat moment zat ik pas in het eerste jaar van mijn opleiding, maar na het zien van een aantal vlogs wist ik het zeker: in mijn derde jaar ga ik stagelopen op Curaçao. Als kind zei ik altijd al dat ik voor een langere tijd op Curaçao wilde wonen, dus dat komt ideaal uit met een stageperiode van vijf maanden!

In de loop van de tijd, bleef ik de vlogs kijken van de nieuwe stagiaires en wachtte ik huiverig op het moment dat ik zelf mijn stage kon uitzoeken. Anderhalf jaar later was het zover en mocht ik mijn stage gaan regelen via Bo Curaçao. Doordat ik zo enthousiast was geworden van alle vlogs en andere content, besloot ik te solliciteren bij Bo Curaçao zelf.

Binnen mijn opleiding Creative Business vallen namelijk ook dingen als communicatie en content creatie. Dit is dan ook wat ik ga doen binnen Bo Curaçao. Ik zal mij bezighouden met de werving en selectie van nieuwe studenten en bedrijven en mij focussen op de socials. De kans is dus erg groot dat jullie mij binnenkort gaan spreken via de mail of WhatsApp en voorbij zien komen met vlogs en blogs.

Casa de Palmera
Door het trouw kijken van alle voorgaande vlogs zag ik Casa de Palmera vaak voorbijkomen. De gezelligheid, de sfeer, de locatie en het huis zelf spraken mij erg aan. Doordat ik ruim op tijd was met het regelen van mijn stage, was er gelukkig nog zat plek in Casa de Palmera. En gelukkig maar, want ik heb het erg naar mijn zin! Iedereen is super gezellig, het voelt echt al als een familie en het huis is erg fijn om in te wonen. We ondernemen samen veel leuke dingen en de eerste themafeesten hebben al plaatsgevonden.
studentenhuis-curacao

Ik kijk enorm uit naar de komende 5 maanden en heb zin om jullie op de hoogte te houden van mijn leven hier en wie weet te helpen aan een leuke stage op dit prachtige eiland!!

Liefs,
Jette