Een bezoekje aan de Aloe Vera Plantage op Curacao

op

Een bezoekje aan de Aloë Vera Plantage op Curaçao

De Aloë Vera Plantage is een begrip op Curacao en een echte 'must see' voor mensen met 'feeling for nature'. Een bekend product dat van de aloë vera plantage af komt is de huid-verzorgingslijn CurAloe. De aloë vera plant wordt op het terrein geoogst, de gel wordt in de fabriek op het terrein verwerkt en de eindproducten worden (o.a.) op het terrein verkocht. Er wordt hard gewerkt om tot een mooi natuurlijk eindproduct te komen. De plantage is één van de grootste aloë vera plantages ter wereld.

aloe-vera-plantage-2-bo-curacao

De plantage bevindt zich op een afgelegen stuk op het eiland, maar is makkelijk bereikbaar. Via een educatieve video krijg je inzicht in het productie proces van het product. Buiten is er ook op diverse borden te zien hoe het product wordt ontwikkeld. Vraag ook naar de mogelijkheden voor een eventuele tour. Het oogsten van de aloë vera gebeurt elke maand een paar ochtenden handmatig. Mocht je geluk hebben, dan kan je hier een glimp van opvangen. Wanneer je vragen hebt over de producten en de plantage kan je altijd bij het personeel terecht.

aloe-vera-plantage-4-bo-curacao

Er is een overdekt terras waar je in de schaduw een heerlijke kop koffie kunt drinken met een stuk bananencake en uitzicht over de aloë vera velden.

Last but not least is er ook een winkel waar alle producten worden verkocht. Van cremes, bodylotion en shampoo tot muggenspray, bodyscrub, zonnebrandcreme en ga zo maar door. Aloe is een (medicinaal) product dat helpt bij van alles. Heb je last van je maag, heb je te lang in de zon gezeten of heb je een droge huid, je kunt het zo gek niet bedenken, of er is in de winkel van de plantage wel iets te vinden voor je probleem. Een bezoekje aan de plantage is dus zeker de moeite waard!

aloe-vera-plantage-5-bo-curacao

Naast een bezoekje aan de plantage zijn er nog veel andere leuke activiteiten die je kan doen op het eiland, lees hier bijvoorbeeld over de activiteit 'Dushi walks'

(Foto's eigen archief)