Blog: Top 10 dingen om te doen en te zien op Curaçao

op

Welkom op Curaçao, het prachtige eiland dat je nieuwe thuis zal zijn tijdens je stageperiode. Naast het opdoen van waardevolle werkervaring, biedt Curaçao ook tal van opwindende en unieke ervaringen die je niet mag missen. In deze blogpost delen we de top 10 dingen om te doen en te zien op Curaçao, zodat je het eiland optimaal kunt verkennen. Van betoverende stranden tot historische bezienswaardigheden en bruisende lokale markten, hier is je ultieme gids voor een onvergetelijk verblijf op Curaçao.

1. Verken de kleurrijke hoofdstad Willemstad:
Begin je avontuur in de charmante hoofdstad van Curaçao, Willemstad. Wandel door de historische wijk Punda en bewonder de felgekleurde koloniale gebouwen aan de Handelskade. Loop over de iconische drijvende Koningin Emmabrug, ook wel bekend als de Pontjesbrug, die de wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt.

2. Geniet van de prachtige stranden:
Curaçao staat bekend om zijn adembenemende stranden. Breng een bezoek aan populaire stranden zoals Mambo Beach, Jan Thiel Beach en Cas Abao Beach, waar je kunt zonnebaden, zwemmen in kristalhelder water en genieten van watersportactiviteiten zoals snorkelen en duiken.

3. Ontdek de onderwaterwereld:
Duiken en snorkelen zijn absolute must-do activiteiten op Curaçao. Verken de kleurrijke koraalriffen van het Curaçao Underwater Park, ga op zoek naar exotische vissen en bewonder het diverse zeeleven. Playa Piskado is een geweldige plek om te snorkelen, waar je zelfs schildpadden kunt tegenkomen.

4. Verken de kleurrijke wereld van Chichi Curaçao:
Neem deel aan een schilderworkshop en maak je eigen unieke Chichi-beeld. Onder begeleiding van ervaren kunstenaars kun je je creativiteit de vrije loop laten en een persoonlijk kunstwerk creëren. Het schilderen van een Chichi is niet alleen een leuke en inspirerende activiteit, maar het biedt ook een prachtige herinnering aan je tijd op Curaçao. Het is een uniek en handgemaakt souvenir dat je mee naar huis kunt nemen en dat je altijd zal herinneren aan je avonturen op het eiland.

5. Verken de natuurlijke schoonheid van het Christoffelpark:
Breng een bezoek aan het Christoffelpark, het grootste nationale park van Curaçao. Trek je wandelschoenen aan en beklim de Christoffelberg, het hoogste punt van het eiland, voor een adembenemend uitzicht. Geniet van de rust en spot onderweg lokale flora en fauna.

6. Ga winkelen op de drijvende markt:
Breng een bezoek aan de drijvende markt in Willemstad, waar Venezolaanse kooplieden hun kleurrijke boten vol vers fruit, groenten en vis aanmeren. Proef lokale lekkernijen en koop souvenirs en handwerk op deze levendige markt.

7. Ontdek de grotten van Hato:
Ontsnap aan de hitte van de Caribische zon en verken de fascinerende grotten van Hato. Bewonder de indrukwekkende stalactieten en stalagmieten en luister naar de verhalen en legendes die deze natuurlijke formaties omringen.

8. Bezoek het historische Fort Amsterdam:
Ontdek de rijke geschiedenis van Curaçao door een bezoek te brengen aan Fort Amsterdam, een oud Nederlands fort in Willemstad. Verken de vestingwerken en leer meer over de rol die het fort heeft gespeeld in de geschiedenis van het eiland.

9. Maak een boottocht naar Klein Curaçao:
Breng een dag door op het paradijselijke eiland Klein Curaçao. Maak een boottocht naar dit onbewoonde eiland, waar je kunt genieten van prachtige stranden, kristalhelder water, snorkelen met zeeschildpadden en ontspannen onder de Caribische zon.

10. Geniet van de lokale keuken:
Sluit je avonturen af door de lokale keuken te ontdekken. Proef heerlijke gerechten zoals stoba (stoofpot), keshi yena (gevulde kaas) en vers gevangen vis. Vergeet niet om een lokale lekkernij, zoals pastechi (gevulde deeghapjes), te proberen tijdens je verblijf op Curaçao.

Conclusie:
Curaçao biedt een schat aan prachtige ervaringen en bezienswaardigheden die je tijdens je stageperiode kunt verkennen. Van de kleurrijke straten van Willemstad tot de adembenemende stranden en historische bezienswaardigheden, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je deze top 10 activiteiten en bezienswaardigheden opneemt in je reisplan, zodat je het meeste uit je tijd op Curaçao kunt halen en herinneringen kunt creëren die een leven lang meegaan.