Ervaring van...

op

De ervaring van... is een nieuw concept waarbij we aan huidige stagiaires vragen naar hun ervaring. Lees verder als je benieuwd bent naar het leven van een stagiaire op het mooie Curaçao.

Even voorstellen
Mijn naam is Liza, ik ben 19 jaar en ik loop voor 5 maanden stage op het mooie Curaçao. Ik heb gekozen voor Curaçao nadat ik verliefd ben geworden op het eiland Aruba, waar mijn tante woont. Ik wilde heel graag stage lopen op de Antillen en heb uiteindelijk gekozen voor Curaçao omdat er veel mogelijkheden zijn voor stageplekken en er een hele grote studentencultuur leeft.

Ik ben eigenlijk heel blanco in dit avontuur gestapt en had weinig idee over wat ik moest gaan verwachten. Wel had ik verwacht dat ik het heel erg lastig zou krijgen de eerste maand van mijn verblijf hier (dit viel mij uiteindelijk reuze mee). Mijn aankomst in Casa de Iguana was mega fijn. Sanne en ik werden erg fijn ontvangen en meegenomen door de rest van de huisgenootjes. Het leven in het studentenhuis waar ik verblijf (Casa de Iguana) vind ik heel erg gezellig. De groep is enorm leuk met elkaar en er hangt altijd een gezellige sfeer rondom het huis. Ook letten we goed op elkaar en heb ik nu banden opgebouwd met mensen waarvan ik nooit had verwacht dat ze zo sterk konden zijn in zo’n korte tijd.

Momenten op Curacao
Mijn leukste moment tot nu toe vond ik dat we bij Madero uitgingen en ik met 2 vriendinnetjes uit het huis naar boven keek naar de sterren en de palmbomen en we alle drie een besef moment hadden van “wauw, we zitten op Curaçao”. Ik loop stage bij de marketingkant van een wellness bedrijf. Ik heb het erg naar mijn zin en krijg hele leuke opdrachten. Ook vind ik het team heel leuk en meedenkend en word ik goed begeleid.

Waarom Curacao?
De werkdruk in Curaçao ligt naar mijn ervaring wel iets lager dan in Nederland, dus dat was wel even wennen voor mij. Al met al zou ik iedereen aanraden om naar Curadise te gaan om stage te lopen! Het is een prachtig avontuur waarbij je zoveel nieuwe mensen leert kennen en ook vooral jezelf leert kennen. Het is paradise on earth, en dat met de leukste mensen om je heen. Een kans om niet zomaar te laten gaan!

liza

Even voorstellen
Ik ben Julia en ben 22 jaar. Momenteel loop ik 5 maanden stage op Curaçao bij een huidkliniek. Ik zit in mijn laatste jaar van de studie hbo-huidtherapie. Ik verblijf in het studentencomplex Casa de Iguana, wat ik heb kunnen regelen vanuit Bo Curaçao.

In het begin vond ik het erg wennen om in een studentenhuis te komen, maar gelukkig werd ik hier warm ontvangen door een grote groep huisgenoten, waarmee ik dagjes naar het strand kan, samen kan koken, sporten en andere leuke activiteiten mee kan doen.

Waarom Curacao?
Ik heb gekozen voor Curaçao vanwege het lekkere weer en de relaxte cultuur die mij aanspreekt. Even lekker dat haastige gevoel vanuit Nederland weglaten, en natuurlijk de feestjes die mij aanspreken. Zelf ben ik ook echt een strandliefhebber, waarvoor ik op Curaçao op het juiste adres ben. Ik hou ook erg van lekker eten en goede vis. Ik heb onlangs bij de visserij gegeten met vers gevangen vis met een mooie zonsondergang aan het water, echt een aanrader!

Stage
Op mijn stageplek zijn ze erg relaxed en lief. Omdat ik met twee huisgenoten de auto deel, om naar stage te kunnen, merkte ik dat ik het in het begin soms nog lastig afstemmen vond. Maar als je duidelijke afspraken maakt, en creatief in oplossingen denkt, komt dat allemaal wel goed.

Ik merk dat je op een stage op Curaçao veel leert over jezelf als persoon. Je komt voor veel verassingen te staan, kan niks plannen en je hebt verassend genoeg ook te maken met een hele andere cultuur. Ik merk dat ik hierdoor ook sterk ontwikkel in mezelf als persoon, en mijn kijk op hoe ik dingen aanpak.

image

Even voorstellen
Mijn naam is Sandra en ik ben 20 jaar oud. Inmiddels heb ik het Limburgse plaatsje Horst alweer 4 weken ingeruild voor het mooie Curaçao. Bij aankomst werd ik ontvangen door het leuke team van Bo Curaçao. Ik werd met medestudenten naar mijn verblijf Casa de Iguana gebracht. Het bleek nog een hele opdracht te zijn om bij Casa de Iguana te komen omdat net op het moment dat wij richting het studentenhuis reden ook de koning voorbij moest komen en hierdoor alle wegen werden afgesloten.

Huisvestiging
Eenmaal aangekomen in Casa de Iguana werd ik meteen verwelkomt door de andere studenten die al in het huis aanwezig waren. Momenteel woon ik hier met 37 andere studenten, dit was voor mij in het begin wel even wennen omdat ik in Nederland nooit in zo’n groot huis heb gewoond. Eén ding is zeker er is altijd wat te beleven in Casa de Iguana! Van stranddagjes tot happy hours en uitgaan er is altijd leven in de brouwerij :)

Stage
Van februari tot en met eind juni ga ik stage lopen bij een lunchroom. Het bedrijf is een boerderij met een farm to table concept. Je kunt hier producten vers van het land kopen maar ook lekkere maaltijden, smoothies en salades consumeren. De mensen hier zijn super lief en relaxed!

Waarom Curacao?
Het mooie aan Curaçao vind ik alle prachtige witte stranden en het onderwater leven wat bij elk strand te zien is. Ook de feestjes en happy hours zijn onwijs leuk!

Hou jij wel van een uitdaging, ben je niet bang voor het onbekende en kun je niet wachten om wakker te worden met een heerlijk zonnetje aan het mooie strand dan is een stage op Curaçao zeker iets voor jou!

e8c0c79c-6339-4f48-9e65-150d5f1b1c94