De ultieme paklijst voor een halfjaar op Curaçao: Zon, Zee en Avontuur!

op

De Ultieme Inpaklijst voor Een Half Jaar op Curaçao: Zon, Zee en Avontuur!

Een halfjaar op Curaçao doorbrengen is een droom die uitkomt voor velen. De prachtige stranden, kleurrijke cultuur en het heerlijke klimaat maken het een bestemming die je nooit meer wil vergeten. Maar voordat je je avontuur begint, is het van belang om goed voorbereid te zijn.

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om voldoende kleding mee te nemen. Naast al je leuke feest-outfits is het ook handig om rekening te houden met gepaste kleding voor je stage . Op sommige stages moet je verplicht lange broeken aan, er kunnen bedrijfsbezoeken plaatsvinden daarom zijn nette (lange) kleren van belang. Neem ook voldoende luchtige kleding aan wat lekker zit, het is ontzettend warm op het eiland en vooral met uitgaan is het heel erg warm. Lange luchtige broeken zijn fijn voor in de avond tegen de muggen. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met thema feestjes, op Curaçao worden er heel veel thema feestjes georganiseerd, denk aan white partys of een jungle thema. Een paar stevige schoenen is ook handig voor als je een sportieve activiteit gaat doen. En als laatste beach outfits neem al je zwemkleding mee want van het strand ga je geen genoeg krijgen :).

Verder kan je op het eiland vrijwel alles kopen maar wat handig is om alvast in je koffer te hebben is:
zonnebrandcrème (met een hoge factor)
aftersun
muggenspray
medicijnen
wereldstekker
snorkel
pet
laptop + oplader
verlengsnoer
decoratie voor je kamer
zonnebril
rijbewijs

Wat het allerbelangrijkste is zijn alle reisdocumenten. Zorg dat je alles hebt uitgeprint voor de douane.
paspoort
stage contract
VOG
geboorteakte
betalingsbewijs
ED kaart

Met deze inpaklijst ben je goed voorbereid op een onvergetelijk half jaar op Curaçao. Vergeet niet dat deze lijst aanpasbaar is afhankelijk van je persoonlijke behoeften en plannen. Geniet van de zon, het zand, de feestjes en alle avonturen die op je wachten op dit prachtige eiland! Veel plezier!