Voorstellen stagiaires

op

In deze blog stellen studenten zich voor en nemen ze jullie mee met hun stageplek die ze hebben gevonden via Bo Curaçao.

Lynn Nijboer
Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Lynn Nijboer, 18 jaar en komt uit Overijssel. Ik doe de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. In Nederland loop ik stage in de jeugdzorg en werk ik in een verzorging’s huis. In mijn vrije tijd hou ik ervan om uit te gaan met mijn vrienden. Ik ben naar Curaçao gegaan om zelfstandiger te worden, nieuwe mensen leren kennen en herinneringen maken! en hoe leuk dat je dan je stage op een warm eiland kan doen! ik ben ontzettend fijn ontvangen door de andere studenten uit Iguana. en weet zeker dat ik hier een hele leuke tijd ga hebben! En veel mooie herinneringen ga maken om nooit te vergeten!

Mijn stageplek
Het kinderdagverblijf waar ik stage loop is een kleinschalig, kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen in een veilige, huiselijke en vertrouwde en liefdevolle omgeving. Door de kleinschalige aanpak is er ruimte voor individuele aandacht en is het contact met ouders erg goed.

Ik ervaar mijn stage bij dit kinderdagverblijf als erg goed. Ik ben fijn ontvangen door de leuke collega’s en de lieve kinderen. Ik heb ervoor gekozen om in een kinderopvang stage te lopen omdat ik dit ook al een jaar in Nederland heb gedaan en benieuwd was naar de verschillen tussen een kinderopvang in Nederland en een kinderopvang op Curaçao. Voor mijn school opdracht doe ik dan ook een onderzoek tussen de verschillen in kinderopvang van Curaçao en Nederland.

Ik zit hier zeker op mijn plek en heb er een leuke tijd.
De kinderopvang sluit goed aan bij mijn opleiding. Ik kan bezig met mijn stage opdrachten en de activiteiten met de kids uitvoeren die ik moet doen voor school.

lynnstageplek

Maryse Bulthuis
Ik ben Maryse, een 19 jarige studente uit Alkmaar. Ik doe de opleiding Business Studies aan Hogeschool Inholland. In Nederland werk ik in een Casino en doe ik veel leuke dingen met vriendinnen in mijn vrije tijd. Ik ben het avontuur op Curaçao aangegaan om leuke herinneringen te maken met nieuwe mensen. Een stage onder de zon wie wilt dat nou niet! Het leukste moment op Curaçao was het zwemmen met schildpadden op Playa Grandi, een herinnering om nooit te vergeten.

marysestageplek

Mijn stage dag:
Ik begin de dag met checken hoeveel reserveringen er zijn die dag. Als ik dat eenmaal weet, ga ik de terrasmeubels buiten zetten. Vervolgens zullen de gasten van de eerste reserveringen arriveren en deze verwelkom ik. Vervolgens geef ik ze de waiver om in te vullen, dit is voor informatie over persoonsgegevens en veiligheid. Als deze correct is ingevuld kijk ik of er nog betalingen openstaan voor de trip of het foto pakket. Als alle betalingen ook zijn gedaan, neem ik de gasten mee naar boven om de instructievideo te kijken. Als de video af is neem ik de gasten mee naar de lockers en vervolgens naar de duikers waar de trip kan beginnen.

Als de trip bezig is hou ik me bezig met het beantwoorden van berichten, het checken van onze sociale media en nieuwe posts uploaden. Daarna ga ik vaak even aan mijn stageopdracht of een opdracht die ik heb gehad van mijn stagebegeleidster. Als de gasten terugkomen uit de trip verwelkom ik ze weer en vraag ik of ze het leuk hebben gehad. Vervolgens kom er een nieuwe groep voor de tweede trip en begint het verhaal weer opnieuw.

Waarom heb ik voor dit bedrijf gekozen?
Een stage in de toerismebranche sprak mij erg aan. Juist omdat je op curaçao stageloopt is dit een leuke kans. Het eiland zit namelijk vol met toeristen, in alle seizoenen. Ik heb mijn voorkeur dan ook uitgesproken bij BoCuraçao en toen hebben ze mij deze stage aangeboden. Het paste precies bij wat ik voor ogen had. Een stage onder de zon bij een wateractiviteiten bedrijf. Het gesprek met de eigenaresse was leuk, alles in het Nederland wat toch wel heel fijn was. En ik ben nog steeds hartstikke blij met mijn keuze!

Past mijn stage bij mijn opleiding?
Ja, ik doe de opleiding marketing aan Hogeschool Inholland. Het was dus wel van belang dat ik me hier ook mee bezig zou houden. Naast het begeleiden van de gasten hou ik me veel bezig met de sociale media en het promoten van de trips. Zo heb ik voor de stagelopende studenten op het eiland een kortingscode gemaakt. En ik hou me bezig met het up to date houden van alle websites die de tours verkopen, zoals de foto’s, tijden en overige informatie.

Roel Schoorl
Mijn naam is Roel Schoorl, en ik volg de opleiding Business Studies aan de Hogeschool Inholland. In mijn derde studiejaar kreeg ik de kans om een marketingstage te lopen, en ik besloot om deze geweldige kans te benutten op Curaçao.

Ik loop de komende maanden stage bij een golfclub! Mijn stagedag begint om 9:00 uur met een overleg met mijn stagebegeleider en medestagiair. Tijdens dit overleg bespreken we de planning voor de dag en nemen we een kijkje op de social media kalender om te zien welke activiteiten op de horizon staan.
Daarnaast staat elke woensdagochtend een uurtje golfles op het programma, een verfrissende start van de dag voordat de temperatuur begint te stijgen.

Na het overleg en de golfles ga ik aan de slag met mijn taken, die behoorlijk gevarieerd zijn. Een belangrijk aspect van mijn werk is het optimaliseren van de website, zowel op het gebied van SEO (zoekmachineoptimalisatie) als SEA (zoekmachine-adverteren). Hierbij streef ik ernaar om de online aanwezigheid van de golfclub te verbeteren en de vindbaarheid te vergroten.
Een ander creatief aspect van mijn stage omvat het bedenken en plaatsen van boeiende content op onze social media kanalen. Dit stelt me in staat om de club op een unieke manier te presenteren en onze community te betrekken.

Daarnaast ben ik betrokken bij het bedenken en plannen van evenementen, wat een geweldige kans biedt om de golfclub levendiger en aantrekkelijker te maken voor leden en potentiële nieuwe leden.
Een van de meest boeiende taken van mijn stage vind ik het bedenken van innovatieve manieren om meer leden aan te trekken en de omzet van de golfclub te vergroten. Dit stelt me in staat om mijn creativiteit en marketingvaardigheden volledig te benutten.
Kortom, mijn stage biedt me de kans om zowel mijn passie voor golf als mijn marketingtalent te combineren, met als doel de golfclub te laten groeien en bloeien
Meer van mij zien? Volg ook de andere socials van Bo Curacao ik zal er ongetwijfeld op te vinden zijn de komende tijd!

Groetjes Roel

roelschoorl

Simone Peters
Hii ik ben Simone Peters, 19 jaar oud en ik kom uit de buurt van Nijmegen. Ik ben een studente Facility Management aan de HAN in Nijmegen en ik zit nu in mijn 3e jaar waarin ik een half jaar stageloop op Curaçao. Mijn stage loop ik bij een makelaarskantoor en omdat ik graag wilde zien hoe deze werkzaamheden in het buitenland eraan toe gaan, heb ik ervoor gekozen om deze stage te lopen op Curaçao.

Wanneer ik op stage kom begin ik met het verwerken van nieuwe leads. Dit zijn potentiële klanten die interesse hebben in bijvoorbeeld een woning. Vervolgens stuur ik deze door naar de juiste makelaars binnen ons kantoor. Na het afhandelen van de leads ga ik inkomende emails beantwoorden. Wanneer de telefoon gaat dan neem ik deze op en help ik de klanten verder. Ook wanneer klanten ons kantoor bezoeken, verwelkom en help ik ze met hun vragen. Een groot deel van de dag ben ik bezig met het beheren van de achterkant van de website. Hierop zet ik nieuwe huizen, appartementen en kavels klaar om vervolgens te publiceren. Daarnaast controleer ik gegevens van zowel kopers als verkopers om ervoor te zorgen dat transacties soepel verlopen en dat er geen problemen ontstaan. Wanneer de makelaars op taxateur afspraken hebben dan ga ik met hen mee om te zien welke werkzaamheden zij allemaal verrichten. Ook beheer ik de social media-accounts van het kantoor.

Buiten deze werkzaamheden werk ik 8 uur per week aan een onderzoek om de social media-strategie te verbeteren en de online aanwezigheid van het kantoor te vergroten. Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik na mijn opleiding Facility Management waarschijnlijk verder wil gaan in de richting van makelaardij, en er dus achter wil komen of dit echt iets voor mij is. Wat me aansprak aan deze stage is dat het een kantoor is met vestigingen in meerdere landen, waardoor er veel te leren valt over het bedrijf en de vastgoedmarkt in het algemeen. Hoewel vastgoed en makelaardij niet direct aansluit op mijn opleiding, biedt het de mogelijkheid om facilitaire taken op kantoor op te pakken en wanneer mogelijk mee te gaan met de makelaars of taxateur, wat een waardevolle en leerzame ervaring voor mij is.

simone

Yassir
Hi ik ben Yassir, 21 jaar oud en kom uit Diemen. Ik studeer Toeristisch Management aan de Hogeschool InHolland in Diemen. In mijn 3e studiejaar heb ik de kans gekregen om naar het buitenland te gaan om stage te lopen op Curaçao en wie zegt er nou nee tegen Curaçao?

Ik loop stage bij een autoverhuurbedrijf en begin de dag op kantoor om te checken hoeveel reserveringen er die dag zijn om de auto's vervolgens te leveren. Als dat is gecheckt ga ik op pad om al deze mensen die een auto bij ons hebben gehuurd op te halen om ze vervolgens te brengen naar ons kantoor. Op kantoor lopen we het contract door met de klant/huurder, lopen we een rondje om de auto om te kijken of alles naar wens bevalt om ze vervolgens op pad te sturen voor onvergetelijke herinneringen. Als de leveringen in de ochtend gedaan zijn, is het tijd om de contracten te gaan verwerken en de mails te gaan beantwoorden. Wanneer dit gebeurd verwerken we dus reservering en zorgen we ervoor dat het goed in het systeem staan en of alles klopt. Als dat gedaan is kan ik door met de mails om nieuwe reserveringen er in te zetten. Als dat gedaan is, worden de auto’s gewassen en eventueel gecheckt of het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Naar mate de avond nadert, worden de auto’s weer ingeleverd deze mensen moeten vervolgens teruggebracht worden, en dan breng ik ze weer naar hen verblijf. Als dit allemaal gedaan is en de klanten vertrekken met een glimlach op hun gezicht, weet ik dat mijn dag erop zit.

Ik heb voor dit bedrijf gekozen, omdat ik zelf toeristisch management studeer. En bij het bedrijf waar ik stage loop ben je elke dag in gesprek met toeristen. Op Curaçao zijn er altijd toeristen. En ook voelde het gesprek met het bedrijf erg goed en vertrouwd aan. Ik had en heb het gevoel dat ik bij dit bedrijf enorm veel kan leren en mezelf erg goed kan ontwikkelen. Het is een match made in heaven.

yassir

Isa
Ik ben Isa, een 21-jarige student uit Beuningen. Een klein dorpje langs Nijmegen. Ik volg de opleiding Communicatie aan de HAN in Nijmegen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om erop uit te gaan met bijv. vriendinnen en om leuke uitstapjes te maken. Ik ben naar Curaçao gegaan voor de ervaring en voor de herinneringen en omdat ik een fijn, warm land zocht kwam ik uit bij Curaçao. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het studentenhuis Casa di Iguana en wat ben ik fijn ontvangen in het huis. Op naar een tijd vol nieuwe avontuur!

Mijn stageplek
Op dit moment loop ik stage bij een reclamebureau in Pietermaai. Waar ik de dag begin met het checken van mijn mails, hierop maak ik een planning en probeer ik het belangrijkste natuurlijk eerst door te zetten. Mijn taak op stage is eigenlijk best simpel te omschrijven: ik ben de contactpersoon tussen de grafisch ontwerper en de klant. Ik heb enorm veel klantcontact en geef vervolgens de (ontwerp) taken door aan de grafisch ontwerper.
Verder bedenk ik content voor bedrijven en maak ik content kalenders, ook schrijf ik briefings, beheer ik social mediakanalen en maak ik advertenties. Mijn dagen zijn heel verschillend maar ook wel weer hetzelfde en dat maakt het leuk.

Waarom heb ik voor dit bedrijf gekozen?
Ik heb voor dit bedrijf gekozen omdat ik een heel fijn sollicitatiegesprek heb gehad met het bedrijf en zij goed aansloten bij wat mijn school van mijn stage bedrijf verwachtte. Verder merkte ik bij het gesprek dat ik hier enorm veel dingen mag gaan leren en dat is uiteindelijk ook echt zo. Ik heb inmiddels al zo veel dingen geleerd die ik in de toekomst nog zeker vaak ga gebruiken.
Mijn tijd hier

Ik heb al veel gedaan hier op het eiland, zo heb ik een bordje geschilderd bij Tug boat beach, een Chichi geschilderd bij Serena’s art factory, gezwommen met schildpadden bij playa grandi, een tour gehad door het landhuis van Chobolobo gedanst bij de feestjes van Snelle & Ronny Flex en nog veeel meer.

isa