Voorstellen stagiaires

op

In deze blog stellen studenten zich voor en nemen ze jullie mee met hun stageplek die ze hebben gevonden via Bo Curaçao.

Lynn Nijboer
Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Lynn Nijboer, 18 jaar en komt uit Overijssel. Ik doe de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. In Nederland loop ik stage in de jeugdzorg en werk ik in een verzorging’s huis. In mijn vrije tijd hou ik ervan om uit te gaan met mijn vrienden. Ik ben naar Curaçao gegaan om zelfstandiger te worden, nieuwe mensen leren kennen en herinneringen maken! en hoe leuk dat je dan je stage op een warm eiland kan doen! ik ben ontzettend fijn ontvangen door de andere studenten uit Iguana. en weet zeker dat ik hier een hele leuke tijd ga hebben! En veel mooie herinneringen ga maken om nooit te vergeten!

Mijn stageplek
Het kinderdagverblijf waar ik stage loop is een kleinschalig, kinderopvang voor kinderen van 0-12 jaar. Kinderen krijgen de mogelijkheid om zich optimaal te ontwikkelen in een veilige, huiselijke en vertrouwde en liefdevolle omgeving. Door de kleinschalige aanpak is er ruimte voor individuele aandacht en is het contact met ouders erg goed.

Ik ervaar mijn stage bij dit kinderdagverblijf als erg goed. Ik ben fijn ontvangen door de leuke collega’s en de lieve kinderen. Ik heb ervoor gekozen om in een kinderopvang stage te lopen omdat ik dit ook al een jaar in Nederland heb gedaan en benieuwd was naar de verschillen tussen een kinderopvang in Nederland en een kinderopvang op Curaçao. Voor mijn school opdracht doe ik dan ook een onderzoek tussen de verschillen in kinderopvang van Curaçao en Nederland.

Ik zit hier zeker op mijn plek en heb er een leuke tijd.
De kinderopvang sluit goed aan bij mijn opleiding. Ik kan bezig met mijn stage opdrachten en de activiteiten met de kids uitvoeren die ik moet doen voor school.

lynnstageplek

Maryse Bulthuis
Ik ben Maryse, een 19 jarige studente uit Alkmaar. Ik doe de opleiding Business Studies aan Hogeschool Inholland. In Nederland werk ik in een Casino en doe ik veel leuke dingen met vriendinnen in mijn vrije tijd. Ik ben het avontuur op Curaçao aangegaan om leuke herinneringen te maken met nieuwe mensen. Een stage onder de zon wie wilt dat nou niet! Het leukste moment op Curaçao was het zwemmen met schildpadden op Playa Grandi, een herinnering om nooit te vergeten.

marysestageplek

Mijn stage dag:
Ik begin de dag met checken hoeveel reserveringen er zijn die dag. Als ik dat eenmaal weet, ga ik de terrasmeubels buiten zetten. Vervolgens zullen de gasten van de eerste reserveringen arriveren en deze verwelkom ik. Vervolgens geef ik ze de waiver om in te vullen, dit is voor informatie over persoonsgegevens en veiligheid. Als deze correct is ingevuld kijk ik of er nog betalingen openstaan voor de trip of het foto pakket. Als alle betalingen ook zijn gedaan, neem ik de gasten mee naar boven om de instructievideo te kijken. Als de video af is neem ik de gasten mee naar de lockers en vervolgens naar de duikers waar de trip kan beginnen.

Als de trip bezig is hou ik me bezig met het beantwoorden van berichten, het checken van onze sociale media en nieuwe posts uploaden. Daarna ga ik vaak even aan mijn stageopdracht of een opdracht die ik heb gehad van mijn stagebegeleidster. Als de gasten terugkomen uit de trip verwelkom ik ze weer en vraag ik of ze het leuk hebben gehad. Vervolgens kom er een nieuwe groep voor de tweede trip en begint het verhaal weer opnieuw.

Waarom heb ik voor dit bedrijf gekozen?
Een stage in de toerismebranche sprak mij erg aan. Juist omdat je op curaçao stageloopt is dit een leuke kans. Het eiland zit namelijk vol met toeristen, in alle seizoenen. Ik heb mijn voorkeur dan ook uitgesproken bij BoCuraçao en toen hebben ze mij deze stage aangeboden. Het paste precies bij wat ik voor ogen had. Een stage onder de zon bij een wateractiviteiten bedrijf. Het gesprek met de eigenaresse was leuk, alles in het Nederland wat toch wel heel fijn was. En ik ben nog steeds hartstikke blij met mijn keuze!

Past mijn stage bij mijn opleiding?
Ja, ik doe de opleiding marketing aan Hogeschool Inholland. Het was dus wel van belang dat ik me hier ook mee bezig zou houden. Naast het begeleiden van de gasten hou ik me veel bezig met de sociale media en het promoten van de trips. Zo heb ik voor de stagelopende studenten op het eiland een kortingscode gemaakt. En ik hou me bezig met het up to date houden van alle websites die de tours verkopen, zoals de foto’s, tijden en overige informatie.