Vlog: stagiaire Jay 2020 haar eerste vlog

op

Daar zit ik dan, inmiddels alweer 1,5 maand op het eiland en zoals je in mijn vlog kan zien, heb ik het heerlijk! Iedereen is gesetteld, de kamers in het studentenhuis zitten vol en inmiddels zijn de nodige (huis)feestjes al volop aan de gang.

Het studentenhuis
Het leuke aan het wonen in een studentenhuis is dat iedereen ergens anders vandaan komt. Zo wonen er onder andere Limburgers, Rotterdammers, Amsterdammers en Brabanders waarvan iedereen op zijn eigen manier bijdraagt aan de gezelligheid in het huis. Inmiddels wordt het Brabantse drankspelletje ‘steen, papier, schaar’ door iedereen gespeeld, worden de woordjes uit Nijmegen ‘Kiek wel ff’ volop overgenomen en worden we verwend met heerlijke gevulde paprika’s die onze Limburgers maken.

Van vreemden naar vrienden is best raar in zo’n korte tijd. Je wordt met elkaar in een huis gezet, niet wetende hoe het zal zijn maar inmiddels kan ik wel zeggen dat we één grote Casa de Palmera familie zijn.

Ik heb een kamer boven in het studentenhuis, wat voor mij echt perfect is! Uit de drukte, met uitzicht over het eiland en ik hoef de badkamer maar te delen met één persoon. Om mijn kamer wat gezelliger te maken heb ik de mandjes die ik in Nederland al had meegenomen richting Curaçao. Van mijn vriendinnetjes kreeg ik ook allemaal lieve foto’s welke ik heb opgehangen. In Curaçao zelf heb ik bij de Home Plus (een soort van mini Ikea) een paar kaarsjes en lichtjes gekocht zodat mijn kamertje toch wat meer ‘eigen’ wordt.

Het avondeten in een studentenhuis
In de avonden eten we vaak in groepjes, afhankelijk van wie waar zin in heeft. De mannen eten bijvoorbeeld vaak kip met rijst en de vrouwen eten liever een poké bowl of een pastaatje. Het hangt ook erg af van wanneer iemand klaar is met stage. Sommige zijn al om 17:00 klaar terwijl andere rond een uur of 7 thuiskomen.

Mocht je niet kunnen koken, maak je vooral niet druk! De mensen die het leuk vinden helpen je met alle liefde en anders ben jij waarschijnlijk degene die standaard de vaat moet in en uitruimen.

Ik weet nog dat ik net op het eiland aankwam en inmiddels ben ik alweer 1,5 maand verder. Bizar hoe snel de tijd gaat! Wil je ook een kijkje nemen van hoe mijn kamertje eruit ziet en hoe de afgelopen 1,5 maand zijn geweest? Ook benieuwd naar hoe Max zijn studententijd hier ervaart? Kijk dan hier! https://bocuracao.nl/blog/blogs-van-max