Sail Curaçao 2018

op

Ongeveer een maand geleden waren de wateren van Curaçao het toneel van de prachtige zogeheten tall ships van de Velas LatinoAmérica 2018. Vanuit Rio de Janeiro Brazilië zijn 11 traditionele tall ships eind maart 2018 vertrokken voor hun reis rondom Zuid-Amerika. Via o.a. de kusten van Argentinië, Chili, Peru en Ecuador kwamen de schepen via het Panamakanaal op 15 juli 2018 aan in Willemstad.
Het doel van deze reis is om het broederschap en het kameraadschap tussen de deelnemende steden en hun marines te versterken.
De schepen werden bij binnenkomt in de sint Annabaai in Willemstad begroet door de Koninklijke Marine met saluutschoten.

sail1

Je had de mogelijkheid om deze schepen van dichtbij te bewonderen en zelf om een bezoekje te brengen op de schepen zelf. Daarnaast waren er ook andere festiviteiten georganiseerd in Willemstad. Zo was er o.a. muziek op het Brionplein, kraampjes met lekker eten en presenteerde de marine en defensie zich met spectaculaire demonstraties.
Al met al was deze ‘Sail Curaçao’ een succesvol evenement met meerdere dagen vol gezelligheid in Willemstad. Het was een bijzonder schouwspel om te mogen zien. We zijn blij dat Curaçao de eer had om een aanleghaven te zijn tijdens de route van de Velas LatinoAmérica 2018.

De tall ship waren van 15 juli t/m 18 juli te bewonderen. Op 18 juli verlieten de schepen de Sint Annabaai en zetten zij hun reis, van totaal 157 dagen, voort. Hopelijk zien we deze mooie schepen over 4 jaar weer terug in Willemstad!

Heb jij ze ook kunnen bewonderen in Willemstad??

sail2
sail3
donker-sail