Even voorstellen: Fiene

op

Hi dushi’s!
Na maanden uitkijken naar dit avontuur ben ik eindelijk aangekomen op Curaçao! Op 28 januari ben ik op het vliegtuig gestapt en 10 uur later geland op Hato, het vliegveld van Curaçao. Het weer, de mensen en de sfeer hebben er meteen voor gezorgd dat ik mij thuis voel op dit eiland. Ik ben heel erg blij dat ik in deze periode stage kan lopen op Curaçao en hier de komende 4,5 maand mijn studentenleven voort kan zetten.

Even voorstellen
Mijn naam is Fiene Vegting, 20 jaar oud en vierdejaars Communicatiestudent aan de Hogeschool Utrecht. Dit jaar heb ik de afstudeerrichting ‘international’ gekozen, omdat ik heel graag mijn afstudeerstage in het buitenland wilde doen. Ik ben zelf nog nooit eerder op Curaçao geweest, maar ik wist al heel snel dat ik hier heen wilde gaan. Naast het heerlijke weer vind ik de open en levendige sfeer op Curaçao heel fijn. Uit eten gaan of te borrelen (op het strand) met vrienden vind ik heerlijk. Ik ben graag bezig, dus ik wil hier zeker nog duiken, snorkelen, de Christoffelberg beklimmen en nog heel veel stranden bezoeken.

Stage bij Bo Curaçao
De komende 4,5 maand loop ik stage bij Bo Curaçao als allround medewerker. Ik houd mij hier bezig met de werving en selectie van nieuwe stagiair(e)s. Het zou dus heel goed kunnen zijn dat jullie met mij te maken krijgen. Ik zal jullie mails beantwoorden en contact met jullie onderhouden over het vinden van een stage op Curaçao. Daarnaast focus ik mij ook op de sociale media van Bo Curaçao. Om jullie een goed beeld te geven van het leven van een stagiaire op Curaçao, maak ik af en toe blogs en vlogs van de leuke dingen die de studenten hier beleven.
smoothiecuracao

Het studentenleven op Curacao
Samen met 25 andere studenten woon ik in het leukste studentenhuis van Curaçao: Casa de Palmera! Dit studentenhuis is net gerenoveerd en voorzien van een grote tuin en zwembad. Ondanks dat het studentenleven in Nederland nu stil ligt, zijn er hier gelukkig wat meer mogelijkheden. Elke woensdag, vrijdag en zondag is het hier Happy Hour, waar bijna alle studenten te vinden zijn. Daarnaast zijn er hier regelmatig bootfeestjes waar verschillende studentenhuizen samenkomen. Om nog een beetje fit te blijven heb ik mijn eerste bootcamp onder de sterren al achter de rug. Elke maandag, dinsdag en donderdag wordt er hier op verschillende locaties een bootcamp georganiseerd. Dit is heel leuk om met huisgenoten te doen en je ontmoet hier ook veel andere studenten. Kortom, het studentenleven is hier volop aan de gang.
studentenophetstrand

Ik kijk uit naar alle mooie herinneringen die ik hier ga maken en ik heb enorm veel zin om mij bezig te houden met een regelen van een stage voor jullie hier op Curacao!
Hopelijk tot snel!

Liefs,
Fiene