Ervaring van... Liza

op

De ervaring van... is een nieuw concept waarbij we aan huidige stagiaires vragen naar hun ervaring. Vandaag vertelt Liza haar ervaring m.b.t. het stageleven op Curaçao. Ze loopt stage bij een lokaal welnessbedrijf en vertelt onder andere hoe haar aankomst op Curaçao eruit zag.

Even voorstellen
Mijn naam is Liza, ik ben 19 jaar en ik loop voor 5 maanden stage op het mooie Curaçao. Ik heb gekozen voor Curaçao nadat ik verliefd ben geworden op het eiland Aruba, waar mijn tante woont. Ik wilde heel graag stage lopen op de Antillen en heb uiteindelijk gekozen voor Curaçao omdat er veel mogelijkheden zijn voor stageplekken en er een hele grote studentencultuur leeft.

Ik ben eigenlijk heel blanco in dit avontuur gestapt en had weinig idee over wat ik moest gaan verwachten. Wel had ik verwacht dat ik het heel erg lastig zou krijgen de eerste maand van mijn verblijf hier (dit viel mij uiteindelijk reuze mee). Mijn aankomst in Casa de Iguana was mega fijn. Sanne en ik werden erg fijn ontvangen en meegenomen door de rest van de huisgenootjes. Het leven in het studentenhuis waar ik verblijf (Casa de Iguana) vind ik heel erg gezellig. De groep is enorm leuk met elkaar en er hangt altijd een gezellige sfeer rondom het huis. Ook letten we goed op elkaar en heb ik nu banden opgebouwd met mensen waarvan ik nooit had verwacht dat ze zo sterk konden zijn in zo’n korte tijd.

Momenten op Curacao
Mijn leukste moment tot nu toe vond ik dat we bij Madero uitgingen en ik met 2 vriendinnetjes uit het huis naar boven keek naar de sterren en de palmbomen en we alle drie een besef moment hadden van “wauw, we zitten op Curaçao”. Ik loop stage bij de marketingkant van een wellness bedrijf. Ik heb het erg naar mijn zin en krijg hele leuke opdrachten. Ook vind ik het team heel leuk en meedenkend en word ik goed begeleid.

Waarom Curacao?
De werkdruk in Curaçao ligt naar mijn ervaring wel iets lager dan in Nederland, dus dat was wel even wennen voor mij. Al met al zou ik iedereen aanraden om naar Curadise te gaan om stage te lopen! Het is een prachtig avontuur waarbij je zoveel nieuwe mensen leert kennen en ook vooral jezelf leert kennen. Het is paradise on earth, en dat met de leukste mensen om je heen. Een kans om niet zomaar te laten gaan!

liza