Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of is het na het lezen van het antwoord nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

H

Hoe is de gezondheidszorg op Curaçao?

De gezondheidszorg op Curaçao is goed. Curaçao heeft een nieuw ziekenhuis met goed opgeleide artsen. Daarnaast zijn er ook verschillende huisartsposten, tandartsen, apotheken etc. Controleer altijd bij je verzekering hoe je verzekerd bent en wat je moet afsluiten wanneer je naar Curacao komt.

Laatste update - Pagina link

Is het onveilig op Curaçao?

Het belangrijkste is dat je je verantwoordelijk gedraagt. Zolang jij verstandige keuzes maakt kun je optimaal van je tijd op Curaçao genieten. Enkele tips om je verblijf te veraangenamen zijn: Rijdt niet met drank op. Ben je van plan om te drinken zorg dan er altijd dat er iemand voor je Bobt. Zoek het gevaar niet op en informeer van tevoren welke wijk(en) je beter kunt vermijden. Laat geen spullen in je auto liggen, zodat ook niemand geïnteresseerd is in je auto. Ga ’s avonds niet alleen over straat, overdag is dit geen probleem. Voor meer informatie, een voormalige stagiaire heeft er een blog over geschreven: veiligheid op Curacao

Laatste update - Pagina link

K

Kan ik ook Nederlandse producten (bijvoorbeeld, hagelslag en kaas) in de winkels vinden?

Veel Nederlandse producten zijn verkrijgbaar op Curaçao. Dit komt ook omdat er een Van der Tweel (met Albert Heijn producten) in Willemstad en Jan Thiel zit. Daarnaast zijn er nog verschillende supermarkten op het eiland (Centrum, Vreugdenhil, Mangusa) die ook Jumbo producten of overige Nederlandse merken aanbieden. Daarnaast zijn er verschillende Nederlandse winkels op het eiland: Jamin, Op=op en DA drogist. Kijk ook bij levensonderhoud op Curaçao voor meer informatie.

Laatste update - Pagina link

R

Regent het veel op Curaçao?

Tijdens het regenseizoen (oktober en november) valt er vrij veel regen, maar ook de maanden er voor en er na zul je merken dat er al wat meer buien zijn dan de rest van het jaar. Hierdoor is het ook wat koeler op het eiland, maar over het algemeen is het nog steeds tussen de 27 en 32 graden. Kijk ook bij algemene informatie over Curacao

Laatste update - Pagina link

V

Verschilt autorijden op Curaçao van autorijden in Nederland?

In principe hanteert het eiland veelal dezelfde verkeersregels als in Nederland op een aantal regels na. Zo heeft rechts bijvoorbeeld geen voorrang, mag je rechtsinhalen en zijn de snelheid regels anders: 60 of 80. Lees ook onze blog over autorijden op Curaçao.

Laatste update - Pagina link

W

Wat is de munteenheid op Curaçao en wat is het waard, omgerekend naar de euro?

De munt eenheid op Curaçao is Antilliaanse gulden. €1,- is ongeveer 1,90 Antilliaanse gulden (ANG). De wisselkoers verschilt echter per dag. Voor de actuele wisselkoers kan je gratis een valuta wissel koers app downloaden op je smartphone. Kijk ook bij levensonderhoud op Curaçao.

Laatste update - Pagina link

Wat is het gemiddelde loon op Curaçao?

Het gemiddelde uurloon op Curaçao is ongeveer 10 Antilliaanse gulden. Dit betekent dat als je 40 uur per week werkt ongeveer 1600 gulden per maand verdient. Dit is zo’n 750 euro per maand. De lonen liggen op Curaçao een stuk lager dan in Nederland. De vaste lasten zijn gelijk aan de vaste lasten in Nederland. Daarentegen liggen de prijzen in de horeca of voor benzine weer een stuk lager dan in Nederland. Let op, dit is het uurloon wanneer je werkt, een stagevergoeding is niet verplicht. Een stagevergoeding ligt gemiddeld rond de 300 ANG per maand, dit verschilt per bedrijf.

Laatste update - Pagina link

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

In de zomertijd is het op Curaçao 6 uren vroeger en in de wintertijd is dat 5 uren.

Laatste update - Pagina link

Wat zijn de openingstijden van de winkels?

De openingstijden van winkels kan je vergelijken met die van in Nederland. De supermarkten zijn elke dag open tot 20:00 of 21:00 uur. Wanneer je: 'openingstijden [naam winkel]' Googelt vind je de actuele tijden, deze kunnen tijdens feestdagen niet up to date zijn.

Laatste update - Pagina link

Wordt er ook gefietst op Curaçao?

Er word bijna niet gefietst op Curaçao. Hier zijn een aantal redenen voor. Door het hete klimaat kom je bezweet aan op je stage, tenzij je stage een sport gerelateerde stage is waar douches aanwezig zijn, is dit niet heel praktisch. Daarnaast zijn de wegen niet geschikt voor fietsers.

De meeste studenten die komen stage lopen op Curaçao kiezen ervoor om een huurauto te gebruiken. Om de bezienswaardigheden van Curaçao te zien, om de leuke restaurants te bezoeken of om de dagelijks boodschappen te doen kun je bijna niet zonder huurauto. Ook om op je stage adres te komen heb je vaak al een auto nodig.

Laatste update - Pagina link

Z

Zijn er andere verkeersregels op Curaçao?

Ja die zijn er. Lees voor meer informatie onze blog over autorijden hier

Laatste update - Pagina link