WK 2014: Spanje - Nederland

op

Op Curaçao werden al dagen van te voren voorbereidingen getroffen voor de eerste wedstrijd van Nederland op het WK. Cabana werd omgetoverd in Playa Oranje en Kokomo in de Polar Arena. Ook overige restaurants en beachclubs hadden versieringen opgehangen voor het WK. Op Social Media en op de radio werd reclame gemaakt en de WK hit van Pitbull & JLO kwam continue voorbij.

Gister was het dan eindelijk zover de wedstrijd tussen Spanje en Nederland. Zou de wereldkampioen weer winnen? Of zou Nederland eindelijk revanche nemen? De één wilde realistisch blijven en dacht dat Spanje zou winnen en de ander bleef vol geloof inzetten op Nederland. Eén ding was zeker deze wedstrijd zou wel eens de verrassing van het WK kunnen worden!

Na het middaguur verzamelden de eerste trouwe supporters zich al om de wedstrijd te kijken. Zowel de Nederlanders als de Antillianen waren in het oranje gekleed. Zodra de wedstrijd begon keek iedereen gespannen naar de schermen. Na een halfuur kregen we helaas een penalty tegen en scoorde Alonso voor Spanje. Sommigen lieten de moed al een beetje te zakken, maar we hadden nog een dik uur waarin van alles kon gebeuren. En dan bleek wel! Vlak voor de rust zorgde van Persie dat het 1-1 werd met een wereldgoal! De muziek werd direct volop aangezet en iedereen was aan het springen en juichen!

Tijdens de rust ontstond er een geweldige sfeer. Iedereen was enthousiast, blij en vol geloof dat Nederland zou kunnen winnen. De buckets met Polar bier, Amstel bright en Heiniken werden volop besteld. En sommige namen een duik in de zee voor de verkoeling. Nog geen tien minuten na de rust werd het 2-1 voor Nederland. En weer was op heel Curaçao het gejuich te horen. De blijdschap en het enthousiasme spatte er vanaf. De ene foto naar de andere werd genomen en sommige maakten ook filmpjes. Vervolgens volgde goal op goal en uiteindelijk was de eindstand 1-5 voor Nederland. Wat een wedstrijd, DE verrassing van het WK! Wat een blijdschap onder de Nederlanders en de Antillianen! Bij sommige beachclubs werd de wedstrijd afgesloten met een happyhour. De muziek stond voluit en de één naar de ander nam een enthousiaste duik in het water. WKnummers werden uit volle borst door iedereen mee gezongen, een wave volgende en uiteraard mocht de polonaise niet ontbreken. Wat een gezelligheid, één groot feest was het! Op naar de volgende wedstrijd, op naar woensdag!

Samen voetbal kijken in de tent

wk-2

wk-3